
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 g g | savulohta savulohi | |
150 g g | graavilohta graavilohi | |
1 | sipulia sipuli | |
200 g g | ranskankermaa ranskankerma | |
0,75 dl dl | tilliä tilli | |
1 tl tl | sokeria sokeri | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
0,5 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
0,25 tl tl | valkopippuria valkopippuri | |
1 | liivatelehteä liivatelehti | |
1 | sitruunaa sitruuna | |
2 dl dl | kermaa
kerma (kuohukermaa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKahden lohen mousse blineille
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Valmista mousse hyvissä ajoin, sillä mousse tulisi jättää jähmettymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli ennen tarjoilua.
- Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli.
- Sekoita ranskankermaan lohi, sipuli ja mausteet.
- Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ja purista mehu. Kuumenna sitruunamehu mikrossa tai liedellä kiehuvaksi. Liuota siihen vedestä puristettu liivatelehti.
- Sekoita jäähtynyt liivateliemi ranskankerma-kalaseokseen. Lisää joukkoon myös kuoriraaste.
- Vaahdota kerma ja kääntele se joukkoon.
- Tarkista moussen maku ja lisää halutessasi mausteita. Siirrä seos jähmettymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Tarjoa moussea tillillä koristeltuna blinien kera alkupalaksi.