Helppous yllättää
Kahden lohen mousse blineille

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 g g savulohta savulohi
150 g g graavilohta graavilohi
1 sipulia sipuli
200 g g ranskankermaa ranskankerma
0,75 dl dl tilliä tilli
1 tl tl sokeria sokeri
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
0,25 tl tl valkopippuria valkopippuri
1 liivatelehteä liivatelehti
1 sitruunaa sitruuna
2 dl dl kermaa kerma
(kuohukermaa)

Kahden lohen mousse blineille

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(3)

Valmistus

Huom! Valmista mousse hyvissä ajoin, sillä mousse tulisi jättää jähmettymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli ennen tarjoilua.

  1. Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli.
  2. Sekoita ranskankermaan lohi, sipuli ja mausteet.
  3. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  4. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ja purista mehu. Kuumenna sitruunamehu mikrossa tai liedellä kiehuvaksi. Liuota siihen vedestä puristettu liivatelehti.
  5. Sekoita jäähtynyt liivateliemi ranskankerma-kalaseokseen. Lisää joukkoon myös kuoriraaste.
  6. Vaahdota kerma ja kääntele se joukkoon.
  7. Tarkista moussen maku ja lisää halutessasi mausteita. Siirrä seos jähmettymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  8. Tarjoa moussea tillillä koristeltuna blinien kera alkupalaksi.