
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 - 300 g g | nieriää
nieriä (Deluxe savustettu nieriä puhdistettuna) | |
4 - 8 viipaletta viipale | saaristolaisleipää saaristolaisleipä | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
1 ruukkua ruukku | salaattia
salaatti (lehtisalaattia) | |
3 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli | |
1 prk prk | tuorejuustoa
tuorejuusto (makuna yrtit) | |
3 - 4 rkl rkl | voita voi | |
1 rkl rkl | vettä vesi | |
suolaa suola | ||
valkopippuria valkopippuri |
Koristeluun
1 nippua nippu | tilliä tilli |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTanskalaistyylinen savunieriä-munakokkelivoileipä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Voitele leivät tuorejuustolla. Asettele pestyt salaatit leiville. Asettele sen jälkeen ruodottomat ja nahattomat nieriät tasaisesti leiville.
- Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja sekoita kylmä voi joukkoon siten, että lopputuloksena on tasainen "voiemulsio".
- Riko kananmunat toiseen kattilaan kerman joukkoon. Kypsennä samalla sekoittaen, kunnes lopputulos on täyteläinen, mutta ei liian kuiva. Mausta ruohosipulilla (½ ruokalusikallinen). Nostele munakokkeli kalalle ja kaada "voiemulsio" leiville. Koristele jäljelle jääneellä ruohosipulilla ja esimerkiksi tuoreella tillillä.
- Voit lisätä makua myös ruskistamalla vielä hieman voita pannulla ja kaatamalla sen leiville.
Vinkki: Voit etukäteen hieman paahtaa tummaa leipää vaikka pannulla, jotta sen maku tulee paremmin esille. Voit myös maustaa munakokkelia vaikkapa pekonilla tai yrteillä.