
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 - 300 g g | nieriää
nieriä (Deluxe savustettu nieriä puhdistettuna) | ||
4 - 8 viipaletta viipale | saaristolaisleipää saaristolaisleipä | ||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
1 ruukkua ruukku | salaattia
salaatti (lehtisalaattia) | ||
3 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli | ||
1 prk prk | tuorejuustoa
tuorejuusto (makuna yrtit) | ||
3 - 4 rkl rkl | voita voi | ||
1 rkl rkl | vettä vesi | ||
suolaa suola | |||
valkopippuria valkopippuri |
Koristeluun
1 nippua nippu | tilliä tilli |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaTanskalaistyylinen savunieriä-munakokkelivoileipä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Voitele leivät tuorejuustolla. Asettele pestyt salaatit leiville. Asettele sen jälkeen ruodottomat ja nahattomat nieriät tasaisesti leiville.
- Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja sekoita kylmä voi joukkoon siten, että lopputuloksena on tasainen "voiemulsio".
- Riko kananmunat toiseen kattilaan kerman joukkoon. Kypsennä samalla sekoittaen, kunnes lopputulos on täyteläinen, mutta ei liian kuiva. Mausta ruohosipulilla (½ ruokalusikallinen). Nostele munakokkeli kalalle ja kaada "voiemulsio" leiville. Koristele jäljelle jääneellä ruohosipulilla ja esimerkiksi tuoreella tillillä.
- Voit lisätä makua myös ruskistamalla vielä hieman voita pannulla ja kaatamalla sen leiville.
Vinkki: Voit etukäteen hieman paahtaa tummaa leipää vaikka pannulla, jotta sen maku tulee paremmin esille. Voit myös maustaa munakokkelia vaikkapa pekonilla tai yrteillä.