
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 -300 g g | nieriää nieriä | |
4 -8 | saaristolaisleipää saaristolaisleipä | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
1 | salaattia salaatti | |
3 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipulia | |
tuorejuustoa tuorejuusto | ||
3 -4 rkl rkl | voita voi | |
1 rkl rkl | vettä vesi | |
suolaa suolaa | ||
valkopippuria valkopippuri |
Koristeluun
tilliä tilli |
Tanskalaistyylinen savunieriä-munakokkelivoileipä
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:15
min
(0)
Valmistus
- Voitele leivät tuorejuustolla. Asettele pestyt salaatit leiville. Asettele sen jälkeen ruodottomat ja nahattomat nieriät tasaisesti leiville.
- Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja sekoita kylmä voi joukkoon siten, että lopputuloksena on tasainen voiemulsio.
- Riko kananmunat toiseen kattilaan kerman joukkoon. Kypsennä samalla sekoittaen, kunnes lopputulos on täyteläinen, mutta ei liian kuiva. Mausta ruohosipulilla (½ ruokalusikallinen). Nostele munakokkeli kalalle ja kaada voiemulsio leiville. Koristele jäljelle jääneellä ruohosipulilla ja esimerkiksi tuoreella tillillä.
- Voit lisätä makua myös ruskistamalla vielä hieman voita pannulla ja kaatamalla sen leiville.
Vinkki: Voit etukäteen hieman paahtaa tummaa leipää vaikka pannulla, jotta sen maku tulee paremmin esille. Voit myös maustaa munakokkelia vaikkapa pekonilla tai yrteillä.