Helppous yllättää
Tattifocaccia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

4 dl dl vettä vesi
300 g g tatteja tatti
(esim. pakaste)
0,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
2 tl tl hunajaa hunaja
1 tl tl suolaa suola
11 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva

Viimeistelyyn

1 pkt pkt vuohenjuustoa vuohenjuusto
(tai Camembert-juustoa)
2 oksaa oksa rosmariinia rosmariini
1 ripausta ripaus oreganoa oregano
1 tilkkaa tilkka oliiviöljyä oliiviöljy
1 lorausta loraus hunajaa hunaja
2 tl tl merisuolaa merisuola

Tarjoiluun

1 prk prk artisokkatahnaa artisokkatahnaa

Tattifocaccia

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(0)

Valmistus

  1. Sulata tatit yön yli jääkaapissa kelmulla peitetyssä kulhossa. Puristele tateista ylimääräinen neste kulhoon ja säästä sienistä tihkunut maukas liemi. Viipaloi tatit sekä juusto ja jätä ne hetkeksi sivuun odottamaan.
  2. Lisää tattiliemeen vettä sen verran, että saat nestettä yhteensä 5 dl. Lämmitä tattiliemi kädenlämpöiseksi tai jos käytät kuivahiivaa, 42-asteiseksi ja sekoita hiiva, hunaja, oliiviöljy ja suola siihen. Anna seoksen tekeytyä 5 minuuttia.
  3. Valmista taikina. Lisää jauhoja desi kerrallaan tattilieminesteeseen, kunnes siitä muodostuu taikina, joka alkaa irtoamaan kulhon reunoista.
  4. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia käsin tai koneella. Lisää tarvittaessa jauhoja - taikina saa kuitenkin olla pullataikinaa löysempää. Muotoile vaivattu taikina palloksi ja jätä noin tunniksi liinan alle kohoamaan.
  5. Jauha karkea merisuola morttelissa pienemmiksi kiteiksi. Voitele syvä uunipelti oliiviöljyllä ja kumoa kohonnut taikina pellille. Levitä taikina öljytyin käsin tasaiseksi levyksi.
  6. Ripottele tatit taikinan pintaan ja painele pintaan syviä reikiä sormenpäitä käyttäen, tatit saavat upota taikinaan. Viimeistele pinta pirskottelemalla sille oliiviöljyä ja merisuolaa. Paina viimeisinä focaccian pintaan viipaloidut juustoviipaleet, tuoreita yrttejä ja valuta päälle hunajaa.
  7. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt leipä paloiksi ja tarjoa esimerkiksi leikkeleiden ja artisokkatahnan kera.

Vinkki: Tattifocacciasta saat herkullisen joulutuliaisen kyläilyä varten. Paketoi leipä kinkkupussiin ja sulje pussin suu rusetilla. Anna leipä lahjaksi kera Deluxe-artisokkatahnan, joka on kuin tehty nautittavaksi tämän ihanan talvisen herkutteluleivän kanssa!