Helppous yllättää
Persimon-bataattikeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 sipulia sipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 bataattia bataatti
(n. 1,2 kg)
3 persimonia persimon
(kypsiä)
2 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
1 rkl rkl curryjauhetta curryjauhe
6 dl dl vettä vesi
1 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
1 tlk tlk kookosmaitoa kookosmaito
(400 ml)
0,5 sitruunaa sitruuna
(mehu)
0,5 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
2 rkl rkl pinjansiemeniä pinjansiemen
3 rkl rkl lehtipersiljaa lehtipersilja

Persimon-bataattikeitto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(0)

Valmistus

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi bataatit. Kuori persimonit ja leikkaa niistä kaksi kuutioiksi. Halkaise yksi persimon ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, joilla voit koristella annokset.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan. Lisää valkosipulit ja curryjauhe ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Sekoita joukkoon bataatti- ja persimonkuutiot.
  3. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes bataatit ovat kypsiä, palojen koosta riippuen noin 20-30 minuuttia.
  4. Sekoita kookosmaito keiton joukkoon ja soseuta se sauvasekoittimella. Lisää vettä, jos keitto jää liian paksuksi.
  5. Mausta keitto sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  6. Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset persimonsiivuilla, pinjansiemenillä ja hienonnetulla persiljalla.