
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | sipulia sipuli | ||
3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
2 | bataattia
bataatti (n. 1,2 kg) | ||
3 | persimonia
persimon (kypsiä) | ||
2 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy | ||
1 rkl rkl | curryjauhetta curryjauhe | ||
6 dl dl | vettä vesi | ||
1 kuutiota kuutio | kasvislientä kasvisliemi | ||
1 tlk tlk | kookosmaitoa
kookosmaito (400 ml) | ||
0,5 | sitruunaa
sitruuna (mehu) | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | ||
2 rkl rkl | pinjansiemeniä pinjansiemen | ||
3 rkl rkl | lehtipersiljaa lehtipersilja |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPersimon-bataattikeitto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi bataatit. Kuori persimonit ja leikkaa niistä kaksi kuutioiksi. Halkaise yksi persimon ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, joilla voit koristella annokset.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan. Lisää valkosipulit ja curryjauhe ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Sekoita joukkoon bataatti- ja persimonkuutiot.
- Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes bataatit ovat kypsiä, palojen koosta riippuen noin 20-30 minuuttia.
- Sekoita kookosmaito keiton joukkoon ja soseuta se sauvasekoittimella. Lisää vettä, jos keitto jää liian paksuksi.
- Mausta keitto sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset persimonsiivuilla, pinjansiemenillä ja hienonnetulla persiljalla.