Helppous yllättää
Piparjuurinen  kasvissosekeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg kasviksia kasvikset
(oman maun mukaan esim. sipulia, lanttua, porkkanaa, bataattia, perunaa)
1 - 2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 l l kasvislientä kasvisliemi
(kasvisliemikuutiosta)
150 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(makuna piparjuuri)
1 tl tl kurpitsansiemenöljyä kurpitsansiemenöljy

Krutongit

100 g g saaristolaisleipää saaristolaisleipä
1 rkl rkl voita voi

Piparjuurinen kasvissosekeitto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

35 min
(10)

Valmistus

  1. Kuori ja paloittele kaikki kasvikset.
  2. Kuumenna rasva kattilassa ja kumoa kasvikset kattilaan. Kääntele parin minuutin ajan.
  3. Valmista kasvisliemi pakkauksen ohjeen mukaisesti ja lisää se kasvisten joukkoon.
  4. Keitä kasviksia noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  5. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella, lisää piparjuurituorejuusto ja kuumenna sekoitellen, kunnes juusto on liuennut. Tarkista maku.
  6. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä.
  7. Leikkaa tervaleipä kuutioiksi ja paahda ne voissa paistinpannussa.
  8. Jaa keitto annoskulhoihin ja lorauta päälle muutama tippa kurpitsansiemenöljyä.
  9. Tarjoa lisänä leipäkrutonkeja.

Vinkki: Voit lisätä keiton päälle ilmakuivattuja kinkkuviipaleita silputtuna.