Helppous yllättää
Linssikeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
2,5 dl dl sipulia sipuli
(valmiita sipulikuutioita pakasteesta tai itse kuutioituna)
3 dl dl linssejä linssit
(punaisia, kuivattuja)
8 dl dl vettä vesi
1 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
1 prk prk salsaa salsa
(n. 230 g)
1 - 1,5 tl tl juustokuminaa juustokumina
0,5 tl tl suolaa suola
1 rkl rkl limemehua limemehu

Lisäksi

125 g g kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
1 kourallista kourallinen korianteria korianteri

Linssikeitto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(13)

Valmistus

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää jäiset sipulikuutiot kuullottumaan.
  2. Huuhtele linssit siivilässä juoksevalla kylmällä vedellä, kunnes vesi ei enää vaahtoa. Kumoa linssit kattilaan.
  3. Mittaa joukkoon kasvisliemi ja tacokastike. Mausta juustokuminalla ja suolalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää limettimehu ja tarkista maku.
  4. Jaa keitto lautasille. Viimeistele jogurttisilmällä ja tuoreella korianterilla.
  5. Tarjoa lisänä hyvää, tuoretta leipää, esimerkiksi Paistopisteen jyväistä minipatonkia tai pakastealtaasta löytyvää Maître Jean Pierre valkosipulipatonkia, joka paistuu vartissa valmiiksi.