
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 - 4 kpl kpl | punajuuria
punajuuri (450 g) | |
2 kpl kpl | porkkanaa
porkkana (130g) | |
200 g g | valkokaalia valkokaali | |
1 kpl kpl | sipulia sipuli | |
3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 - 3 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy | |
1 l l | vettä vesi | |
2 kuutiota kuutio | kasvislientä
kasvisliemi (kasvisliemikuutio) | |
0,5 dl dl | tomaattipyreetä tomaattipyree | |
2 rkl rkl | punaviinietikkaa punaviinietikka | |
2 kpl kpl | laakerinlehteä laakerinlehti | |
10 kpl kpl | mustapippuria
mustapippuri (kokonaisia) | |
1 dl dl | linssejä
linssit (kuivattuja punaisia) | |
0,5 - 1 tl tl | suolaa suola |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBorssikeitto linsseillä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota punajuurta, porkkanaa, kaalia ja sipuleita ison kattilan pohjalla öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, tomaattipyree, etikka, laakerinlehdet ja pippurit. Keitä kannella peitettynä noin 30 minuuttia.
- Lisää huuhdellut linssit keittoon ja keitä vielä 10 minuuttia.
- Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa keitto paloiteltujen suolakurkkujen ja smetanan kera.
Tarjoiluun: suolakurkkuja ja smetanaa
Vinkki: smetanan voi korvata kasviperäisellä valmistella esim. Oattis-tuotemerkin kermaviilin tyyppisellä valmisteella. Voit kokeilla myös hummusnokaretta vegekeiton maustajana.
Jos puolestaan haluat keitosta lihaisamman version, voit lisätä siihen esimerkiksi nakkeja viipaloituna, kinkkua suikaloituna tai pekonia ruskistettuna.