Helppous yllättää
Borssikeitto linsseillä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 - 4 kpl kpl punajuuria punajuuri
(450 g)
2 kpl kpl porkkanaa porkkana
(130g)
200 g g valkokaalia valkokaali
1 kpl kpl sipulia sipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 - 3 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
1 l l vettä vesi
2 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
(kasvisliemikuutio)
0,5 dl dl tomaattipyreetä tomaattipyree
2 rkl rkl punaviinietikkaa punaviinietikka
2 kpl kpl laakerinlehteä laakerinlehti
10 kpl kpl mustapippuria mustapippuri
(kokonaisia)
1 dl dl linssejä linssit
(kuivattuja punaisia)
0,5 - 1 tl tl suolaa suola

Borssikeitto linsseillä

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(158)

Valmistus

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota punajuurta, porkkanaa, kaalia ja sipuleita ison kattilan pohjalla öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, tomaattipyree, etikka, laakerinlehdet ja pippurit. Keitä kannella peitettynä noin 30 minuuttia.
  3. Lisää huuhdellut linssit keittoon ja keitä vielä 10 minuuttia.
  4. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Tarjoa keitto paloiteltujen suolakurkkujen ja smetanan kera.

Tarjoiluun: suolakurkkuja ja smetanaa

Vinkki: smetanan voi korvata kasviperäisellä valmistella esim. Oattis-tuotemerkin kermaviilin tyyppisellä valmisteella. Voit kokeilla myös hummusnokaretta vegekeiton maustajana.

Jos puolestaan haluat keitosta lihaisamman version, voit lisätä siihen esimerkiksi nakkeja viipaloituna, kinkkua suikaloituna tai pekonia ruskistettuna.