Helppous yllättää
Kuorrutettu sipulikeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

300 g g sipulia sipuli
(keltasipulia)
200 g g salottisipulia salottisipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 - 3 rkl rkl voita voi
1 rkl rkl hunajaa hunaja
1,5 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 l l vettä vesi
2 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
2 laakerinlehteä laakerinlehti
0,75 tl tl mustapippuria mustapippuri
2 - 3 oksaa oksa timjamia timjami
0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus chilijauhetta chilijauhe
2 dl dl valkoviiniä valkoviini
6 viipaletta viipale patonkia patonki
100 - 150 g g juustoraastetta juustoraaste
(esim. lampaanmaitojuustoa)

Kuorrutettu sipulikeitto

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(6)

Valmistus

  1. Halkaise ja kuori sipulit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipuleita voissa kattilassa hyvin miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Sekoittele välillä. Lisää hunaja.
  3. Ripottele vehnäjauhot kattilaan, sekoita joukkoon vesi, liemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen vähintään puoli tuntia.
  4. Lisää viini ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku. Tähän asti voit valmistella alkukeiton edellisenä päivänä.
  5. Päällystä patonkiviipaleet paksulti juustoraasteella.
  6. Kuumenna sipulikeitto ja jaa se uuninkestäviin annoskulhoihin.
  7. Sopiva alkukeittoannos on noin 2 ½ dl.
  8. Nosta juustoleivät keiton pinnalle. Gratinoi sipulikeittoa grillivastuksen alla pari minuuttia, kunnes juusto on kauniisti ruskistunut.
  9. Jos et ole varma astioidesi uuninkestävyydestä, gratinoi vain juustoleivät ja nosta ne sitten keittoannosten päälle kulhoihin.
  10. Koristele keitto halutessasi tuoreella timjamilla.

Vinkki: Valkoviini ryhdistää ranskalaisen sipulikeiton. Halutessasi voit korvata sen kasvisliemellä ja sitruunamehutilkalla.