Helppous yllättää
Kalaton keitto valmistuu kokonaan kasviperäisistä aineksista ja maistuu yllättävän paljon perinteiseltä kalakeitolta. Keiton salaisuus on savutofu, jonka maku muistuttaa savukalan makua.

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

8 kpl kpl perunaa peruna
(800 g)
2 - 3 kpl kpl porkkanaa porkkana
(200 g)
1 kpl kpl sipulia sipuli
1 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
(kasvisliemikuutio)
5 kpl kpl maustepippuria maustepippuri
(kokonaisia)
7 dl dl vettä vesi
(noin)
1 pkt pkt savutofua savutofu
(200 g)
1 pkt pkt Oattis-kauraruokaa Oattis-kauraruoka
(2,5 dl)
0,5 dl dl tilliä tilli
(hienonnettuna)
0,5 - 1 tl tl suolaa suola

Kalaton keitto

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(28)

Valmistus

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Laita perunat, porkkanat, sipulit, kasvisliemikuutio ja maustepippurit kattilaan ja lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät (n. 7 dl). Siirrä kattila liedelle ja keitä noin 10 minuuttia.
  3. Kuivaa savutofupala hyvin talouspaperilla painellen. Kuutio savutofu.
  4. Lisää savutofu kattilaan ja keitä keittoa vielä viisi minuuttia.
  5. Lisää keittoon lopuksi kauraruoka ja tillisilppu. Kuumenna keitto lähes kiehuvaksi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Tarjoa keitto sitruunalohkojen kanssa. Kukin ruokailija voi puristaa lohkosta sitruunamehua keittoannokseensa.

Vinkki: voit halutessasi paistaa tofukuutiot ennen keittoon lisäämistä, jolloin saat niihin rapean ja maukkaan pinnan.
Tarjoiluun: sitruunalohkoja