Helppous yllättää
Gazpacho rapujen kera

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 sipulia sipuli
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
4 tomaattia tomaatti
2 paprikaa paprika
1 kurkkua kurkku
1 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
4 - 5 dl dl tomaattimehua tomaattimehu
0,5 - 1 dl dl sitruunamehua sitruunamehu
2 - 3 rkl rkl paholaisen salaattia paholaisen salaatti
0,5 dl dl basilikaa basilika
(tuoretta)
2 tl tl hunajaa hunaja
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 ripausta ripaus suolaa suola

Lisäksi

1 pss pss katkarapuja katkarapu
(jättikatkarapuja)
1 pkt pkt patonkia patonki

Marinadi

0,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
0,5 dl dl sitruunamehua sitruunamehu
2 rkl rkl basilikaa basilika
(tuoretta)
0,5 rkl rkl hunajaa hunaja
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Gazpacho rapujen kera

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(1)

Valmistus

n. 1 vrk + 60 minuuttia.

Gazpacho on maailmankuulu andalusialainen kylmä kasviskeitto.

  1. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna pannulla öljy, kuullota siinä sipuleja ja anna jäähtyä.
  2. Kalttaa tomaatit kastamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja poista sitten kuoret.
  3. Paloittele kasvikset. Kumoa ne sekä sipulisilppu monitoimikoneen kulhoon ja hienonna tasaiseksi seokseksi.
  4. Liuota kasvisliemikuutio desiin tomaattimehua. Lisää nesteet sekä mausteet ja soseuta keitto tasaiseksi.
  5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.
  6. Anna keiton jäähtyä ja makujen tasaantua jääkapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Sekoita öljyyn muut marinadin ainekset. Kaada kastike rapujen päälle ja anna niiden sulaa ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  8. Juuri ennen tarjoilua, grillaa valutettuja katkarapuja 3-4 minuuttia ja tarjoile keiton kera.
  9. Koristele annokset basilikalla.
  10. Lisänä maistuu vastapaistettu patonki.