Helppous yllättää
Kikhernekeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 sipulia sipuli
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 rkl rkl inkivääriä inkivääri
(tuoretta, hienona raasteena)
1 rkl rkl kurkumaa kurkuma
(tuoretta, hienona raasteena)
2 porkkanaa porkkana
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
(tai muuta ruokaöljyä)
1 tl tl chilijauhetta chilijauhe
2 prk prk kikherneitä kikherne
(á 380 g)
400 ml ml kookosmaitoa kookosmaito
6 dl dl vettä vesi
1 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
0,5 sitruunaa sitruuna
(mehu)
1 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 pss pss babypinaattia babypinaatti
0,5 ruukkua ruukku minttua minttu
(ja/tai korianteria)

Tarjoiluun

turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti
(tai vegaanista levitettä)

Kikhernekeitto

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(22)

Valmistus

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri ja kurkuma. Kuori ja paloittele porkkanat.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja chilijauhe, paista vielä hetki.
  3. Lisää kattilaan porkkanat, valutetut kikherneet, kookosmaito ja vesi. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio.
  4. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Soseuta keitto huolimattomasti sauvasekoittimella, siihen saa jäädä sattumia.
  5. Mausta keitto sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinaatti ja yrtit juuri ennen tarjoilua.
  6. Tarjoile keitto turkkilaisen jogurtin kera.

Vinkki! Voit tehdä keiton kookosmaidon sijaan myös kauraruokaan. Jos haluat kokonaan vegaanisen keiton, niin viimeistele annokset turkkilaisen jogurtin sijaan esimerkiksi Vemondo vegaanisella levitteellä.