
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | sipulia sipuli | |
4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 rkl rkl | inkivääriä
inkivääri (tuoretta, hienona raasteena) | |
1 rkl rkl | kurkumaa
kurkuma (tuoretta, hienona raasteena) | |
2 | porkkanaa porkkana | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä
oliiviöljy (tai muuta ruokaöljyä) | |
1 tl tl | chilijauhetta chilijauhe | |
2 prk prk | kikherneitä
kikherne (á 380 g) | |
400 ml ml | kookosmaitoa kookosmaito | |
6 dl dl | vettä vesi | |
1 kuutiota kuutio | kasvislientä kasvisliemi | |
0,5 | sitruunaa
sitruuna (mehu) | |
1 tl tl | suolaa suola | |
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
1 pss pss | babypinaattia babypinaatti | |
0,5 ruukkua ruukku | minttua
minttu (ja/tai korianteria) |
Tarjoiluun
turkkilaista jogurttia
turkkilainen jogurtti (tai vegaanista levitettä) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKikhernekeitto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri ja kurkuma. Kuori ja paloittele porkkanat.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja chilijauhe, paista vielä hetki.
- Lisää kattilaan porkkanat, valutetut kikherneet, kookosmaito ja vesi. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio.
- Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Soseuta keitto huolimattomasti sauvasekoittimella, siihen saa jäädä sattumia.
- Mausta keitto sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinaatti ja yrtit juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoile keitto turkkilaisen jogurtin kera.
Vinkki! Voit tehdä keiton kookosmaidon sijaan myös kauraruokaan. Jos haluat kokonaan vegaanisen keiton, niin viimeistele annokset turkkilaisen jogurtin sijaan esimerkiksi Vemondo vegaanisella levitteellä.