
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
400 g g | lohta lohi | ||
100 g g | savulohta
savulohi (kylmäsavu) | ||
400 g g | perunaa
peruna (kiinteä lajike) | ||
200 g g | porkkanaa porkkana | ||
300 g g | fenkolia fenkoli | ||
1 palaa pala | purjoa
purjo (n. 15 cm pala) | ||
1 rkl rkl | voita voi | ||
1 l l | kalalientä
kalaliemi (kalaliemikuutiosta) | ||
2 | laakerinlehteä laakerinlehti | ||
1 prk prk | kuohukermaa kuohukerma | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
0,5 tl tl | valkopippuria valkopippuri | ||
1 ripausta ripaus | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | ||
1 tilkkaa tilkka | sitruunamehua sitruunamehu | ||
1 nippua nippu | tilliä tilli |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaTuplalohikeitto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa tuore lohi nahattomiksi kuutioiksi. Silppua kylmäsavulohiviipaleet.
- Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa ne kuutioiksi ja fenkoli suikaleiksi. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo.
- Kuumenna voi keittokattilassa. Kääntele siinä kasviksia hetki. Älä ruskista.
- Lisää kalaliemi ja laakerilehdet. Keitä 10-15 minuuttia.
- Lisää kalat ja kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kiehauta ja siirrä sivuun. Tarkista maku. Lisää lopuksi tillisilppu.