Helppous yllättää
Tuplalohikeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g lohta lohi
100 g g savulohta savulohi
(kylmäsavu)
400 g g perunaa peruna
(kiinteä lajike)
200 g g porkkanaa porkkana
300 g g fenkolia fenkoli
1 palaa pala purjoa purjo
(n. 15 cm pala)
1 rkl rkl voita voi
1 l l kalalientä kalaliemi
(kalaliemikuutiosta)
2 laakerinlehteä laakerinlehti
1 prk prk kuohukermaa kuohukerma
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl valkopippuria valkopippuri
1 ripausta ripaus sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 tilkkaa tilkka sitruunamehua sitruunamehu
1 nippua nippu tilliä tilli

Tuplalohikeitto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(8)

Valmistus

  1. Leikkaa tuore lohi nahattomiksi kuutioiksi. Silppua kylmäsavulohiviipaleet.
  2. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa ne kuutioiksi ja fenkoli suikaleiksi. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo.
  3. Kuumenna voi keittokattilassa. Kääntele siinä kasviksia hetki. Älä ruskista.
  4. Lisää kalaliemi ja laakerilehdet. Keitä 10-15 minuuttia.
  5. Lisää kalat ja kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kiehauta ja siirrä sivuun. Tarkista maku. Lisää lopuksi tillisilppu.