
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
400 g g | lohta lohi | ||
100 g g | savulohta savulohi | ||
kylmäsavu | |||
400 g g | perunaa peruna | ||
kiinteä lajike | |||
200 g g | porkkanaa porkkana | ||
300 g g | fenkolia fenkoli | ||
1 palaa pala | purjoa purjo | ||
n. 15 cm pala | |||
1 rkl rkl | voita voi | ||
1 l l | kalalientä kalaliemi | ||
kalaliemikuutiosta | |||
2 | laakerinlehteä laakerinlehti | ||
1 prk prk | kermaa kerma | ||
kuohukermaa | |||
0,5 tl tl | suolaa suolaa | ||
0,5 tl tl | valkopippuria valkopippuri | ||
1 ripausta ripaus | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
raastettuna | |||
1 tilkkaa tilkka | sitruunamehua sitruunamehu | ||
1 nippua nippu | tilliä tilli |
Tuplalohikeitto
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:30
min
(5)
Valmistus
- Leikkaa tuore lohi nahattomiksi kuutioiksi. Silppua kylmäsavulohiviipaleet.
- Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa ne kuutioiksi ja fenkoli suikaleiksi. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo.
- Kuumenna voi keittokattilassa. Kääntele siinä kasviksia hetki. Älä ruskista.
- Lisää kalaliemi ja laakerilehdet. Keitä 10-15 minuuttia.
- Lisää kalat ja kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kiehauta ja siirrä sivuun. Tarkista maku. Lisää lopuksi tillisilppu.