
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.
Ainesosat
200 | turskafileitä turskafilee | ||
1 pkt pkt | kinkkua
kinkku (Dulano Schwarzwaldin kinkkua) | ||
1 | sipulia sipuli | ||
1 | paprikaa
paprika (vihreä paprika) | ||
100 g g | maissia
maissi (pakastemaissia) | ||
1 tl tl | paprikajauhetta paprikajauhe | ||
chilijauhetta chilijauhe | |||
1 rkl rkl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | ||
1 l l | kalalientä
kalaliemi (esim. liemikuutiosta) | ||
3 | perunaa
peruna (kiinteä peruna) | ||
200 g g | katkarapuja
katkarapu (pakastekatkarapuja) | ||
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola | ||
2 - 3 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaAmerikkalainen kalakeitto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Turskan sijasta voit käyttää keittoon myös nieriää!
- Kuutioi turskafileet. Leikkaa paprika kuutioksi ja hienonna sipuli. Leikkaa maissin tähkistä maissinjyvät talteen vetämällä veitsellä maissin kovaa keskustaa vasten. Pilko perunat kuutioiksi.
- Suikaloi Schwarzwaldin kinkku ja laita se keittopataan kuumenemaan. Lisää joukkoon sipuli ja paista kinkkusuikaleiden kanssa melkein rapeiksi.
- Lisää joukkoon paprikakuutiot ja maissi. Mausta paprika- ja chilijauheella ja anna paistua hetken. Lorauta sekaan valkoviinietikkaa ja kiehauta.
- Lisää keittopataan vielä kalaliemi ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Lisää joukkoon kuutioidut perunat ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
- Perunoiden ollessa kypsiä alenna lämpöä ja kaada kuohukerma keiton sekaan. Tarkista jälleen maku ja lisää mausteita oman maun mukaan.
- Lisää keiton joukkoon vielä katkaravut ja kuutioitu nieriä. Odota, että keitto kiehahtaa vielä kerran ja nosta se sitten heti pois liedeltä ja peitä kannella.
- Anna hautua vielä pari minuuttia. Tarjoile hienonnetun ruohosipulisilpun ja tuoreen leivän kanssa.