Helppous yllättää
Amerikkalainen kalakeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

200 turskafileitä turskafilee
1 pkt pkt kinkkua kinkku
(Dulano Schwarzwaldin kinkkua)
1 sipulia sipuli
1 paprikaa paprika
(vihreä paprika)
100 g g maissia maissi
(pakastemaissia)
1 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
chilijauhetta chilijauhe
1 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
1 l l kalalientä kalaliemi
(esim. liemikuutiosta)
3 perunaa peruna
(kiinteä peruna)
200 g g katkarapuja katkarapu
(pakastekatkarapuja)
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
1 ripausta ripaus suolaa suola
2 - 3 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli

Amerikkalainen kalakeitto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(5)

Valmistus

Turskan sijasta voit käyttää keittoon myös nieriää!

  1. Kuutioi turskafileet. Leikkaa paprika kuutioksi ja hienonna sipuli. Leikkaa maissin tähkistä maissinjyvät talteen vetämällä veitsellä maissin kovaa keskustaa vasten. Pilko perunat kuutioiksi.
  2. Suikaloi Schwarzwaldin kinkku ja laita se keittopataan kuumenemaan. Lisää joukkoon sipuli ja paista kinkkusuikaleiden kanssa melkein rapeiksi.
  3. Lisää joukkoon paprikakuutiot ja maissi. Mausta paprika- ja chilijauheella ja anna paistua hetken. Lorauta sekaan valkoviinietikkaa ja kiehauta.
  4. Lisää keittopataan vielä kalaliemi ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Lisää joukkoon kuutioidut perunat ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
  5. Perunoiden ollessa kypsiä alenna lämpöä ja kaada kuohukerma keiton sekaan. Tarkista jälleen maku ja lisää mausteita oman maun mukaan.
  6. Lisää keiton joukkoon vielä katkaravut ja kuutioitu nieriä. Odota, että keitto kiehahtaa vielä kerran ja nosta se sitten heti pois liedeltä ja peitä kannella.
  7. Anna hautua vielä pari minuuttia. Tarjoile hienonnetun ruohosipulisilpun ja tuoreen leivän kanssa.