
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 | turskafileitä turskafilee | |
1 pkt pkt | kinkkua kinkku | |
1 | sipulia sipuli | |
1 | paprikaa paprika | |
100 g g | maissia maissi | |
1 tl tl | paprikajauhetta paprikajauhe | |
chilijauhetta chilijauhe | ||
1 rkl rkl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | |
1 l l | kalalientä kalaliemi | |
3 | perunaa peruna | |
200 g g | katkarapuja katkarapu | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
suolaa suolaa | ||
yrttejä yrttejä |
Amerikkalainen kalakeitto
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:50
min
(5)
Valmistus
Turskan sijasta voit käyttää keittoon myös nieriää!
- Kuutioi turskafileet. Leikkaa paprika kuutioksi ja hienonna sipuli. Leikkaa maissin tähkistä maissinjyvät talteen vetämällä veitsellä maissin kovaa keskustaa vasten. Pilko perunat kuutioiksi.
- Suikaloi Schwarzwaldin kinkku ja laita se keittopataan kuumenemaan. Lisää joukkoon sipuli ja paista kinkkusuikaleiden kanssa melkein rapeiksi.
- Lisää joukkoon paprikakuutiot ja maissi. Mausta paprika- ja chilijauheella ja anna paistua hetken. Lorauta sekaan valkoviinietikkaa ja kiehauta.
- Lisää keittopataan vielä kalaliemi ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Lisää joukkoon kuutioidut perunat ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
- Perunoiden ollessa kypsiä alenna lämpöä ja kaada kuohukerma keiton sekaan. Tarkista jälleen maku ja lisää mausteita oman maun mukaan.
- Lisää keiton joukkoon vielä katkaravut ja kuutioitu nieriä. Odota, että keitto kiehahtaa vielä kerran ja nosta se sitten heti pois liedeltä ja peitä kannella.
- Anna hautua vielä pari minuuttia. Tarjoile hienonnetun ruohosipulisilpun ja tuoreen leivän kanssa.