Helppous yllättää
Lohi-fenkolikeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g lohta lohi
1,5 l l vettä vesi
1 tl tl maustepippuria maustepippuri
2 tl tl merisuolaa merisuola
800 g g perunaa peruna
50 g g voita voi
1 purjoa purjo
1 fenkolia fenkoli
1 dl dl valkoviiniä valkoviini
2 dl dl kermaa kerma
0,5 ruukkua ruukku tilliä tilli

Tarjoiluun

4 palaa pala ruisleipää ruisleipä

Lohi-fenkolikeitto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(16)

Valmistus

  1. Leikkaa lohifileestä nahka ja mahdolliset ylimääräiset rasvat ja roippeet kattilaan. Pilko lohi kuutioiksi ja nosta kylmään odottamaan.
  2. Lisää kattilaan vesi, maustepippurit sekä suola ja nosta liedelle. Kun liemi alkaa kiehua, pudota lämpöä ja poista lusikalla enin pinnalle muodostuneesta vaahdosta.
  3. Anna kalaliemen kiehua hiljaa poristen 10 - 15 minuuttia, pilko samalla kasvikset.
  4. Halkaise ja pese purjo sekä fenkoli. Leikkaa näiden kannat ja päädyt kalaliemen joukkoon kiehumaan. Pilko purjo ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi sivuun odottamaan.
  5. Kuori perunat ja pilko ne muutaman sentin lohkoiksi.
  6. Siivilöi kalaliemi talteen ja huuhtaise kattila puhtaaksi.
  7. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä perunalohkoja sekä fenkolisuikaleita muutaman minuutin verran koko ajan sekoittaen.
  8. Lisää purjo, kalaliemi sekä valkoviini ja kiehauta keitto. Laske lämpöä ja anna hautua hiljaa poristen noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsyneet.
  9. Lisää joukkoon lohikuutiot ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja kerma.
  10. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita maun mukaan.

Tarjoukset

Hätälä LohifileeHätälä Lohifilee
Hätälä Lohifilee
09.12 - 06.12
ERÄ!
9,49