
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | lohta lohi | ||
1,5 l l | vettä vesi | ||
1 tl tl | maustepippuria maustepippuri | ||
2 tl tl | merisuolaa merisuola | ||
800 g g | perunaa peruna | ||
50 g g | voita voi | ||
1 | purjoa purjo | ||
1 | fenkolia fenkoli | ||
1 dl dl | valkoviiniä valkoviini | ||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
0,5 ruukkua ruukku | tilliä tilli |
Tarjoiluun
4 palaa pala | ruisleipää ruisleipä |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaLohi-fenkolikeitto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa lohifileestä nahka ja mahdolliset ylimääräiset rasvat ja roippeet kattilaan. Pilko lohi kuutioiksi ja nosta kylmään odottamaan.
- Lisää kattilaan vesi, maustepippurit sekä suola ja nosta liedelle. Kun liemi alkaa kiehua, pudota lämpöä ja poista lusikalla enin pinnalle muodostuneesta vaahdosta.
- Anna kalaliemen kiehua hiljaa poristen 10 - 15 minuuttia, pilko samalla kasvikset.
- Halkaise ja pese purjo sekä fenkoli. Leikkaa näiden kannat ja päädyt kalaliemen joukkoon kiehumaan. Pilko purjo ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi sivuun odottamaan.
- Kuori perunat ja pilko ne muutaman sentin lohkoiksi.
- Siivilöi kalaliemi talteen ja huuhtaise kattila puhtaaksi.
- Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä perunalohkoja sekä fenkolisuikaleita muutaman minuutin verran koko ajan sekoittaen.
- Lisää purjo, kalaliemi sekä valkoviini ja kiehauta keitto. Laske lämpöä ja anna hautua hiljaa poristen noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsyneet.
- Lisää joukkoon lohikuutiot ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja kerma.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita maun mukaan.