
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1000 g g | lohta lohi | |
8 | perunaa peruna | |
1 | purjoa purjo | |
1 tilkkaa tilkka | rapsiöljyä rapsiöljy | |
1,5 l l | vettä vesi | |
12 kpl kpl | mustapippuria
mustapippuri (kokonaisia) | |
3 | laakerinlehteä laakerinlehti | |
2 tl tl | suolaa suola | |
3 dl dl | kermaa kerma | |
3 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 ruukkua ruukku | tilliä tilli |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKermainen lohikeitto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja paloittele perunat. Leikkaa purjosta pois latva ja kanta. Halkaise se, huuhtele juoksevan veden alla ja hienonna.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota peruna ja purjo öljyssä. Kaada vettä kattilaan niin että vihannekset peittyvät.
- Lisää muutama mustapippuri ja ripaus suolaa. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
- Lisää kerma sekä sitruunamehu ja kiehauta nopeasti.
- Paloittele lohi ja lisää palat sekä hienonnettu tilli keittoon. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla vielä 5-10 minuuttia.
- Älä anna keiton kiehua, etteivät kalapalat hajoa.
- Tarjoa hyvän ruisleivän kera.