Helppous yllättää
Kermainen lohikeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1000 g g lohta lohi
8 perunaa peruna
1 purjoa purjo
1 tilkkaa tilkka rapsiöljyä rapsiöljy
1,5 l l vettä vesi
12 kpl kpl mustapippuria mustapippuri
(kokonaisia)
3 laakerinlehteä laakerinlehti
2 tl tl suolaa suola
3 dl dl kermaa kerma
3 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 ruukkua ruukku tilliä tilli

Kermainen lohikeitto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(50)

Valmistus

  1. Kuori ja paloittele perunat. Leikkaa purjosta pois latva ja kanta. Halkaise se, huuhtele juoksevan veden alla ja hienonna.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota peruna ja purjo öljyssä. Kaada vettä kattilaan niin että vihannekset peittyvät.
  3. Lisää muutama mustapippuri ja ripaus suolaa. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
  4. Lisää kerma sekä sitruunamehu ja kiehauta nopeasti.
  5. Paloittele lohi ja lisää palat sekä hienonnettu tilli keittoon. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla vielä 5-10 minuuttia.
  6. Älä anna keiton kiehua, etteivät kalapalat hajoa.
  7. Tarjoa hyvän ruisleivän kera.