
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 kpl kpl | ankankoipia ankankoipi | ||
3 rkl rkl | timjamia
timjami (tuoretta) | ||
1 tl tl | mustapippuria mustapippuri | ||
2 tl tl | suolaa suola |
Helppo Cumberlandinkastike
1 prk prk | mustaherukkahyytelöä mustaherukkahyytelö | ||
1 | appelsiinia appelsiini | ||
1 | punasipulia punasipuli | ||
2 rkl rkl | punaviinietikkaa punaviinietikka | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
0,5 dl dl | vettä
vesi (tai punaviiniä) | ||
1 ripausta ripaus | chilijauhetta chilijauhe |
Lisäkkeet
400 - 500 g g | ruusukaalia
ruusukaali (tai mieleisiäsi muita lisäkekasviksia) | ||
4 annosta annos | riisiä
riisi (tai ohrasuurimoita) | ||
vettä
vesi (ruusukaalien ja riisin/ohran keittämiseen) | |||
ankanrasvaa
ankanrasva (ankan paistamisesta) | |||
1 kourallista kourallinen | yrttejä
yrtit (tuoreyrttejä maun mukaan) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaHaudutettuja Ankankoipia ja Cumberlandin kastiketta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Ankankoivet
- Ota sulatetut ankankoivet huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.
- Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen ja varaa paistinpannu, johon kaikki koivet mahtuvat juuri ja juuri. Avaa paketit ja pyyhi pinnat kuivaksi talouspaperilla.
- Leikkaa nahkojen reunoista paksuimmat rasvapalat pannulle. Hiero mausteet koipiin ja asettele ne nahkapuoli alaspäin paistinpannulle.
- Nosta pannu liedelle ja aseta se keskilämmölle. Anna paistua kymmenisen minuuttia, kunnes enin rasva on sulanut irti ja nahka saa kauniin ruskean värin.
- Käännä koivet ympäri ja paista vielä muutama minuutti. Peitä pannu kannella tai foliolla ja nosta uuniin hautumaan.
- Jos pannu ei mahdu uuniin tai epäilet kahvan lämmönkestoa, voit siirtää koivet uunivuokaan.
- Anna koipien muhia omassa rasvassaan reilun kahden tunnin ajan, kunnes liha on ylikypsää ja irtoaa luista helposti.
- Kaada rasva talteen ja anna koipien vetäytyä foliokääreessä lisäkkeiden lämmittämisen ajan.
Kastike
- Leikkaa kuorimaveitsellä appelsiinista oranssi kuoriosa ja pilko se ohuiksi suikaleiksi pieneen kattilaan.
- Purista joukkoon appelsiinin mehu. Kuori ja suikaloi punasipuli joukkoon ja lisää loput ainekset hyytelöä lukuun ottamatta.
- Hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kuorisuikaleet ja sipuli ovat pehmenneet.
- Lisää tarvittaessa tilkka vettä, mikäli nestettä haihtuu liiaksi. Lisää lopuksi mustaherukkahyytelö ja anna kiehahtaa.
- Nosta valmis kastike sivuun odottamaan.
Riisi ja annoksen kokoaminen
- Keitä riisi (tai ohrasuurimot) pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja nosta sivuun odottamaan.
- Halkaise ruusukaalit ja poista tarvittaessa pieni pala kantaa ja nahistuneet pintalehdet. Keitä ruusukaaleja suolavedessä muutaman minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät hieman.
- Valuta vesi pois ja siirrä ruusukaalit sivuun odottamaan.
- Kun ankankoivet ovat kypsyneet, kaada tilkka ankanrasvaa pannulle. Lisää kypsä riisi (tai ohrasuurimot) ja mausta mieluisilla yrteillä.
- Paista riisiä (tai ohrasuurimoita) koko ajan käännellen, kunnes ne lämpenevät. Maista ja lisää tarvittaessa ankanrasvaa, suolaa ja tuoreyrttejä.
- Paista ruusukaalit (tai muut lisäkekasvikset) pikaisesti ankanrasvassa ja tarkista maku.
- Lämmitä vielä kastike ja kokoa annokset tai laita ruoka esille tarjoiluvadille.