Helppous yllättää
Haudutettuja Ankankoipia ja Cumberlandin kastiketta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 kpl kpl ankankoipia ankankoipi
3 rkl rkl timjamia timjami
(tuoretta)
1 tl tl mustapippuria mustapippuri
2 tl tl suolaa suola

Helppo Cumberlandinkastike

1 prk prk mustaherukkahyytelöä mustaherukkahyytelö
1 appelsiinia appelsiini
1 punasipulia punasipuli
2 rkl rkl punaviinietikkaa punaviinietikka
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 dl dl vettä vesi
(tai punaviiniä)
1 ripausta ripaus chilijauhetta chilijauhe

Lisäkkeet

400 - 500 g g ruusukaalia ruusukaali
(tai mieleisiäsi muita lisäkekasviksia)
4 annosta annos riisiä riisi
(tai ohrasuurimoita)
vettä vesi
(ruusukaalien ja riisin/ohran keittämiseen)
ankanrasvaa ankanrasva
(ankan paistamisesta)
1 kourallista kourallinen yrttejä yrtit
(tuoreyrttejä maun mukaan)

Haudutettuja Ankankoipia ja Cumberlandin kastiketta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(9)

Valmistus

Ankankoivet

  1. Ota sulatetut ankankoivet huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.
  2. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen ja varaa paistinpannu, johon kaikki koivet mahtuvat juuri ja juuri. Avaa paketit ja pyyhi pinnat kuivaksi talouspaperilla.
  3. Leikkaa nahkojen reunoista paksuimmat rasvapalat pannulle. Hiero mausteet koipiin ja asettele ne nahkapuoli alaspäin paistinpannulle.
  4. Nosta pannu liedelle ja aseta se keskilämmölle. Anna paistua kymmenisen minuuttia, kunnes enin rasva on sulanut irti ja nahka saa kauniin ruskean värin.
  5. Käännä koivet ympäri ja paista vielä muutama minuutti. Peitä pannu kannella tai foliolla ja nosta uuniin hautumaan.
  6. Jos pannu ei mahdu uuniin tai epäilet kahvan lämmönkestoa, voit siirtää koivet uunivuokaan.
  7. Anna koipien muhia omassa rasvassaan reilun kahden tunnin ajan, kunnes liha on ylikypsää ja irtoaa luista helposti.
  8. Kaada rasva talteen ja anna koipien vetäytyä foliokääreessä lisäkkeiden lämmittämisen ajan.

Kastike

  1. Leikkaa kuorimaveitsellä appelsiinista oranssi kuoriosa ja pilko se ohuiksi suikaleiksi pieneen kattilaan.
  2. Purista joukkoon appelsiinin mehu. Kuori ja suikaloi punasipuli joukkoon ja lisää loput ainekset hyytelöä lukuun ottamatta.
  3. Hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kuorisuikaleet ja sipuli ovat pehmenneet.
  4. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, mikäli nestettä haihtuu liiaksi. Lisää lopuksi mustaherukkahyytelö ja anna kiehahtaa.
  5. Nosta valmis kastike sivuun odottamaan.

Riisi ja annoksen kokoaminen

  1. Keitä riisi (tai ohrasuurimot) pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja nosta sivuun odottamaan.
  2. Halkaise ruusukaalit ja poista tarvittaessa pieni pala kantaa ja nahistuneet pintalehdet. Keitä ruusukaaleja suolavedessä muutaman minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät hieman.
  3. Valuta vesi pois ja siirrä ruusukaalit sivuun odottamaan.
  4. Kun ankankoivet ovat kypsyneet, kaada tilkka ankanrasvaa pannulle. Lisää kypsä riisi (tai ohrasuurimot) ja mausta mieluisilla yrteillä.
  5. Paista riisiä (tai ohrasuurimoita) koko ajan käännellen, kunnes ne lämpenevät. Maista ja lisää tarvittaessa ankanrasvaa, suolaa ja tuoreyrttejä.
  6. Paista ruusukaalit (tai muut lisäkekasvikset) pikaisesti ankanrasvassa ja tarkista maku.
  7. Lämmitä vielä kastike ja kokoa annokset tai laita ruoka esille tarjoiluvadille.