Helppous yllättää
Kalkkunafilee ja tummaa karpalokastiketta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g kalkkunaa kalkkuna
(esim. Deluxe savustettu kalkkunafilee)
1 kpl kpl sipulia sipuli
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
3 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
2 - 3 rkl rkl hyytelöä hyytelö
(Deluxe karpalohyytelö)
25 g g voita voi
2 rkl rkl punaviinietikkaa punaviinietikka
2 tl tl sokeria sokeri
5 dl dl punaviiniä punaviini

Kalkkunafilee ja tummaa karpalokastiketta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(3)

Valmistus

  1. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää timjami, etikka ja sokeri, anna nesteen haihtua.
  2. Lisää kattilaan viini ja liemi. Keitä kunnes jäljellä on n. 2,5 dl.
  3. Maista ja mausta suolalla, mustapippurilla ja karpalohyytelöllä.
  4. Vispilöi joukkoon voi juuri ennen tarjoilua. Kuori perunat ja pyörittele perunoihin kulhossa öljy sekä mausteet.
  5. Kaada perunat uunivuokaan ja paahda 200 asteisessa uunissa 20 - 30 minuuttia riippuen perunoiden koosta.
  6. Leikkaa kalkkunafilee viipaleiksi ja paista viipaleet molemmin puolin voissa paistinpannulla.
  7. Tarjoile karpalokastikkeen, uunissa paahdettujen perunoiden ja parsakaalin kera.