Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Glögiglasyyrilla valeltua hanhenrintaa ja haudutettua punakaalia

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

90 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 60 - 90 min.
  1. Mausta hanhenrinnat hyvin suolalla ja pippurilla. Tee nahkaan viiltoja. Laita hanhenrinnat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja paahda, kunnes nahka on kauniin rapea. Käännä ja valele glasyyriä hanhenrintojen päälle.
  2. Laita hanhenrinnat uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin, laita lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja nosta hanhenrinnat 180-asteiseen uuniin kypsymään. Kun lihan lämpötila on 55 - 58 astetta, kääri hanhenrinnat folioon ja anna niiden vetäytyä noin 10 minuuttia.
  3. Valmista tässä kohtaa glögiglasyyri ja haudutettu punakaali.

Glögiglasyyri

Kiehauta glögiglasyyrin ainekset. Siivilöi mausteet pois ja jatka keittämistä, kunnes seoksen lämpötila on 108 astetta. Anna jäähtyä kunnolla. Älä keitä liian kovalla lämmöllä, jotta glasyyristä ei tule kitkerää.

Punakaali

  1. Leikkaa pekoni paloiksi, pilko sipuli ja valkosipuli ja paahda pannulla.
  2. Lisää punakaali nesteineen, mustaherukkahillo ja kuutioitu omena.
  3. Lisää glögi, timjami, rosmariini sekä voi ja hauduta, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut.

Viimeistely

Leikkaa kypsät hanhenrinnat irti luista. Kuorruta hanhenrinnat vielä lopuksi glögiglasyyrillä ja tarjoile haudutetun punakaalin kanssa.