Tofu-halloumi tikka masala-vartaat

Tofu-halloumi tikka masala-vartaat

VaikeusasteHelppo
Valmistus2 h 45 min

Valmistus

  1. Aloita pesemällä varhaisperunat. Jos perunat ovat hyvin pieniä, niitä ei tarvitse pilkkoa. Isommat voi halkaista. Esikeitä ne lähes kypsiksi. Tarkkaile perunoita keittämisen aikana. Niiden kuuluu jäädä hyvin napakaksi, mutta kypsäksi. Valuta vesi pois ja jätä ne odottamaan hetkeksi. Valuta tofupaketeista nesteet pois. Kuutioi tofut n. 2-3 cm palasiksi. Jätä ne hetkeksi talouspaperipalojen väliin kevyen painon alle, jotta enin neste saadaan niistä pois.
  2. Jatka marinadista. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kuutioi myös halloumi n. 2-3 cm paloiksi. Halkaise kukkakaalista käsin isohkoja ”kukkasia”. Pilko paprikat ja sipuli varrastikkuihin meneviksi palasiksi.
  3. Sekoita perunat, halloumit, tofut, paprikat, kukkakaalit ja sipulipalaset isossa kulhossa marinadin joukkoon. Jätä maustumaan mielellään pariksi tunniksi ennen grillaamista. Voit myös tehdä tämän jo edeltävänä päivänä.
  4. Jogurttikastiketta varten kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile heti tai jätä myös jääkaappiin odottelemaan tarjoiluhetkeä.
  5. Voitele grilliritilää öljyllä. Grillaa vartaat kuumassa grillissä kaikilta puolilta, yhteensä n. 15 minuutin ajan.
  6. Tarjoile heti jogurttikastikkeen ja sipulichutneyn kanssa.

Sopivat reseptit