
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 | naudan pihvejä
naudan pihvi (naudan Dry Aged Tomahawk) |
Maustamiseen
1 pss pss | kuivamarinadia
kuivamarinadi (Grillimaisteri USA Rub Smoky BBQ -kuivamarinadia) | ||
suolaa ja pippuria
suola ja pippuri (vaihtoehtona kuivamarinadille) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaTomahawk-pihvi
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Ota pihvi huoneenlämpöön n. 2 tuntia ennen kypsentämistä ja mausta Grillimaisteri USA Smoky BBQ -kuivamarinadilla. Halutessasi voit maustaa lihan myös jälkikäteen pelkällä suolalla ja pippurilla.
- Sytytä grilli. Jos käytössäsi on hiiligrilli, lisää hiiliä vain toiselle puolelle hiiliritilää.
- Grillaa tomahawk-pihviä ensin 120-130 asteessa epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan hiilien tai kaasupolttimen yläpuolella) käännellen n. 5 minuutin välein. Kun pihvi on ollut grillissä 15 minuuttia, rupea pitämään silmällä lihan sisälämpötilaa. Kun sisälämpötila on 35-40 astetta, ota pihvi pois lämmöltä ja anna sen huilata foliossa ainakin 10-15 minuuttia.
- Lisää hiiliä koko ritilän leveydelle ja anna grillin kuumentua kunnolla, noin 225-250 asteeseen.
- Iske tomahawk-pihvi takaisin ritilälle, tällä kertaa suoraan lämmönlähteen yläpuolelle. Grillaa pihviä noin minuutin molemmilta puolilta. Jos pihvi ei mielestäsi tässä ajassa saanut riittävästi paistopintaa, grillaa sitä vielä puoli minuuttia molemmilta puolilta. Täydellisen medium-pihvin sisälämpötila on 55-57 astetta. Anna pihvin levätä ennen leikkaamista.
Vinkki: Jos osa ruokailijoista haluaa lihan kypsänä, kuumenna leikattuja viipaleita parilalla kypsiksi. Ohuet viipaleet kypsyyät hetkessä!