Helppous yllättää
Ranskalainen omenapossu

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 pkt pkt porsaanlihaa porsaanliha
(Bergmann porsaan talouskyljyksiä (700 g))
4 omenaa omena
2 sipulia sipuli
1 rkl rkl sinappia sinappi
3 rkl rkl voita voi
1 tl tl suolaa suola
2 rkl rkl fariinisokeria fariinisokeri
3 dl dl omenasiideriä omenasiideri
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 kourallista kourallinen timjamia timjami

Ranskalainen omenapossu

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

55 min
(3)

Valmistus

1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

2. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat. Kuori ja lohko sipulit.

3. Sivele kyljysten pintaan sinappia ja ripottele hieman suolaa. Ruskista kyljykset 1 ½ ruokalusikallisessa voita molemmin puolin ja siirrä pataan tai uunivuokaan. Ruskista myös omenat ja sipulit 1 ½ ruokalusikallisessa voita. Lisää sokeri ja anna omenoiden ja sipulien karamellisoitua hetken. Siirrä pataan.

4. Kaada pataan omenasiideri ja ripottele joukkoon mausteet.

5. Hauduta kyljyksiä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

6. Tarjoa kyljykset esimerkiksi paistettujen perunoiden kanssa.

Vinkki! Kotimaisen omenan hapokkuus toimii hyvin possunlihan lisäksi esimerkiksi kananlihan kanssa sekä juustojen rinnalla.