Helppous yllättää
Feta-kaprisjauhelihapihvit ja kasviscouscous

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g jauhelihaa jauheliha
(naudan jauhelihaa)
1 kpl kpl sipulia sipuli
2 tl tl rapsiöljyä rapsiöljy
2 dl dl kermaviiliä kermaviili
0,5 dl dl korppujauhoja korppujauho
1 kpl kpl kananmunaa kananmuna
100 g g fetajuustoa fetajuusto
3 rkl rkl kapriksia kapris
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Paistamiseen

1 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy

Kasviscouscous

1 paprikaa paprika
(punainen)
1 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
2,5 dl dl vettä vesi
2,5 dl dl couscousia couscous
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
1 tl tl basilikaa basilika
1 tl tl oreganoa oregano

Feta-kaprisjauhelihapihvit ja kasviscouscous

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(2)

Valmistus

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se pannulla öljytilkassa pehmeäksi.
  2. Turvota korppujauhot kermaviilissä.
  3. Sekoita jäähtynyt sipuli jauhelihaan. Lisää suolaa, mustapippuria sekä turvotetut korppujauhot ja kananmuna.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon murennettu fetajuusto ja kaprikset.
  5. Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi.
  6. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia pihvejä ja paista pihvit voi-öljyseoksessa paistinpannulla tai 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  7. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne paistinpannulla pehmeiksi mutta niin, että niihin jää hieman purutuntumaa.
  8. Mittaa couscous- ryynit kulhoon ja kaada päälle kuuma vesi. Sekoita nopeasti joukkoon myös oliiviöljy, mausteet ja sitruunan mehu.
  9. Peitä kulho kelmulla ja anna ryynien turvota.
  10. Sekoita lopuksi joukkoon kasviskuutiot ja tarjoile heti.