Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Chateaubriand
600 - 700 g g | naudan sisäfileetä
naudan sisäfilee (tai härän) | |
1 rkl rkl | voita voi | |
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Maustevoi
100 g g | voita voi | |
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 tl tl | paprikajauhetta paprikajauhe | |
2 rkl rkl | lehtipersiljaa lehtipersilja | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola |
Hasselbackan perunat
8 - 12 | perunaa peruna | |
1 - 2 | laakerinlehteä laakerinlehti | |
15 g g | voita voi | |
3 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChateaubriand ja hasselbackan perunat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Maustevoi
Maustevoin voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.
- Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Sekoita voin joukkoon murskattu valkosipulinkynsi, paprikajauhe, hienonnettu persilja ja ripaus suolaa.
- Lusikoi voi tuorekelmupalan keskelle ja muotoile kelmun avulla voista napakka pötkö.
- Säilytä jääkaapissa.
Hasselbackan perunat
- Valmista perunat. Kuori perunat ja leikkaa niihin syviä viiltoja puolen senttimetrin välein.
- Laita viiltoihin laakerinlehtiä. Sulata voi paistinpannulla ja lisää öljy.
- Paista perunoihin kauttaaltaan kaunis pintaväri. Nosta perunat uunivuokaan.
- Paista perunoita 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsenkärjellä.
Chateaubriand
- Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista.
- Leikkaa fileestä 4 tasakokoista pihviä. Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy.
- Paista pihveihin molemmin puolin kaunis paistopinta (n. 1 min/ puoli). Nosta pihvit sitten leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
- Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Laita pihvit uuniin perunoiden kanssa 8-10 minuutiksi.
- Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä viitisen minuuttia.
- Leikkaa maustevoista viipale jokaisen pihvin päälle ja tarjoile heti.