Helppous yllättää
Chateaubriand ja hasselbackan perunat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Chateaubriand

600 - 700 g g naudan sisäfileetä naudan sisäfilee
(tai härän)
1 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Maustevoi

100 g g voita voi
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
2 rkl rkl lehtipersiljaa lehtipersilja
1 ripausta ripaus suolaa suola

Hasselbackan perunat

8 - 12 perunaa peruna
1 - 2 laakerinlehteä laakerinlehti
15 g g voita voi
3 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Chateaubriand ja hasselbackan perunat

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(1)

Valmistus

Maustevoi

Maustevoin voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.

  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Sekoita voin joukkoon murskattu valkosipulinkynsi, paprikajauhe, hienonnettu persilja ja ripaus suolaa.
  2. Lusikoi voi tuorekelmupalan keskelle ja muotoile kelmun avulla voista napakka pötkö.
  3. Säilytä jääkaapissa.

Hasselbackan perunat

  1. Valmista perunat. Kuori perunat ja leikkaa niihin syviä viiltoja puolen senttimetrin välein.
  2. Laita viiltoihin laakerinlehtiä. Sulata voi paistinpannulla ja lisää öljy.
  3. Paista perunoihin kauttaaltaan kaunis pintaväri. Nosta perunat uunivuokaan.
  4. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsenkärjellä.

Chateaubriand

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista.
  2. Leikkaa fileestä 4 tasakokoista pihviä. Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy.
  3. Paista pihveihin molemmin puolin kaunis paistopinta (n. 1 min/ puoli). Nosta pihvit sitten leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  4. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Laita pihvit uuniin perunoiden kanssa 8-10 minuutiksi.
  5. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä viitisen minuuttia.
  6. Leikkaa maustevoista viipale jokaisen pihvin päälle ja tarjoile heti.