
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Chateaubriand
600 - 700 g g | naudan sisäfileetä
naudan sisäfilee (tai härän) | ||
1 rkl rkl | voita voi | ||
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Maustevoi
100 g g | voita voi | ||
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 tl tl | paprikajauhetta paprikajauhe | ||
2 rkl rkl | lehtipersiljaa lehtipersilja | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola |
Hasselbackan perunat
8 - 12 | perunaa peruna | ||
1 - 2 | laakerinlehteä laakerinlehti | ||
15 g g | voita voi | ||
3 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaChateaubriand ja hasselbackan perunat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Maustevoi
Maustevoin voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.
- Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Sekoita voin joukkoon murskattu valkosipulinkynsi, paprikajauhe, hienonnettu persilja ja ripaus suolaa.
- Lusikoi voi tuorekelmupalan keskelle ja muotoile kelmun avulla voista napakka pötkö.
- Säilytä jääkaapissa.
Hasselbackan perunat
- Valmista perunat. Kuori perunat ja leikkaa niihin syviä viiltoja puolen senttimetrin välein.
- Laita viiltoihin laakerinlehtiä. Sulata voi paistinpannulla ja lisää öljy.
- Paista perunoihin kauttaaltaan kaunis pintaväri. Nosta perunat uunivuokaan.
- Paista perunoita 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsenkärjellä.
Chateaubriand
- Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista.
- Leikkaa fileestä 4 tasakokoista pihviä. Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy.
- Paista pihveihin molemmin puolin kaunis paistopinta (n. 1 min/ puoli). Nosta pihvit sitten leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
- Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Laita pihvit uuniin perunoiden kanssa 8-10 minuutiksi.
- Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä viitisen minuuttia.
- Leikkaa maustevoista viipale jokaisen pihvin päälle ja tarjoile heti.