
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Lihapullat
600 g g | jauhelihaa
jauheliha (naudan tai nauta-sika) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
3 - 4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 - 3 | sipulia sipuli | |
2 rkl rkl | kapriksia
kapris (lisäksi 3-4 rkl lientä) | |
0,5 ruukkua ruukku | basilikaa basilika | |
1 - 2 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli | |
1 - 2 tl tl | oreganoa oregano | |
3 rkl rkl | tomaattipyreetä tomaattipyree | |
3 rkl rkl | tomaattikastiketta
tomaattikastike (Combino Arrabbiata -tomaattikastike) | |
4 - 5 rkl rkl | Grana Padano -juustoa
Grana Padano -juusto (raastettuna) |
Tomaattikastike
2 - 3 | sipulia sipuli | |
4 - 5 | tomaattia tomaatti | |
3 - 4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 - 3 dl dl | tomaattimehua tomaattimehu | |
2 - 3 rkl rkl | tomaattipyreetä tomaattipyree | |
0,25 tl tl | chiliä chili | |
1 tl tl | paprikajauhetta paprikajauhe | |
1 dl dl | valkoviiniä valkoviini | |
3 - 4 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
0,5 ruukkua ruukku | basilikaa basilika | |
1 tl tl | rosmariinia rosmariini | |
1 tl tl | timjamia timjami | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listItalialaiset lihapullat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Lihapullat
- Sekoita ainekset hyvin ja muotoile isoiksi pulliksi.
- Paista pannulla ja tarjoile keitetyn spagetin, oliiviöljyn, juuston sekä pikantin tomaattikastikkeen kera.
- Pullat saavat olla kooltaan kookkaita, noin 50 - 75 g/kappale.
Tomaattikastike
- Kuullota tai oikeammin freesaa sipuleita, tomaatteja, valkosipulia ja tomaattipyreetä oliiviöljyssä.
- Lisää muut ainekset yrttejä lukuun ottamatta ja keitä miedolla lämmöllä 30 - 40 min.
- Tarkista maku ja lisää yrtit.
- Kastikkeen voi tarjoilla siten, että upottaalihapullat kastikkeeseen suoraan pannulta ja antaaniiden kypsyä kastikkeessa. Samalla ne luovuttavat kastikkeeseen makua.