Helppous yllättää
Italialaiset lihapullat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Lihapullat

600 g g jauhelihaa jauheliha
(naudan tai nauta-sika)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
3 - 4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 - 3 sipulia sipuli
2 rkl rkl kapriksia kapris
(lisäksi 3-4 rkl lientä)
0,5 ruukkua ruukku basilikaa basilika
1 - 2 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
1 - 2 tl tl oreganoa oregano
3 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
3 rkl rkl tomaattikastiketta tomaattikastike
(Combino Arrabbiata -tomaattikastike)
4 - 5 rkl rkl Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
(raastettuna)

Tomaattikastike

2 - 3 sipulia sipuli
4 - 5 tomaattia tomaatti
3 - 4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 - 3 dl dl tomaattimehua tomaattimehu
2 - 3 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
0,25 tl tl chiliä chili
1 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
1 dl dl valkoviiniä valkoviini
3 - 4 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
0,5 ruukkua ruukku basilikaa basilika
1 tl tl rosmariinia rosmariini
1 tl tl timjamia timjami
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Italialaiset lihapullat

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(15)

Valmistus

Lihapullat

  1. Sekoita ainekset hyvin ja muotoile isoiksi pulliksi.
  2. Paista pannulla ja tarjoile keitetyn spagetin, oliiviöljyn, juuston sekä pikantin tomaattikastikkeen kera.
  3. Pullat saavat olla kooltaan kookkaita, noin 50 - 75 g/kappale.

Tomaattikastike

  1. Kuullota tai oikeammin freesaa sipuleita, tomaatteja, valkosipulia ja tomaattipyreetä oliiviöljyssä.
  2. Lisää muut ainekset yrttejä lukuun ottamatta ja keitä miedolla lämmöllä 30 - 40 min.
  3. Tarkista maku ja lisää yrtit.
  4. Kastikkeen voi tarjoilla siten, että upottaalihapullat kastikkeeseen suoraan pannulta ja antaaniiden kypsyä kastikkeessa. Samalla ne luovuttavat kastikkeeseen makua.