
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Lihapullat
600 g g | jauhelihaa
jauheliha (naudan tai nauta-sika) | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
3 - 4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
2 - 3 | sipulia sipuli | ||
2 rkl rkl | kapriksia
kapris (lisäksi 3-4 rkl lientä) | ||
0,5 ruukkua ruukku | basilikaa basilika | ||
1 - 2 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli | ||
1 - 2 tl tl | oreganoa oregano | ||
3 rkl rkl | tomaattipyreetä tomaattipyree | ||
3 rkl rkl | tomaattikastiketta
tomaattikastike (Combino Arrabbiata -tomaattikastike) | ||
4 - 5 rkl rkl | Grana Padano -juustoa
Grana Padano -juusto (raastettuna) |
Tomaattikastike
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaItalialaiset lihapullat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Lihapullat
- Sekoita ainekset hyvin ja muotoile isoiksi pulliksi.
- Paista pannulla ja tarjoile keitetyn spagetin, oliiviöljyn, juuston sekä pikantin tomaattikastikkeen kera.
- Pullat saavat olla kooltaan kookkaita, noin 50 - 75 g/kappale.
Tomaattikastike
- Kuullota tai oikeammin freesaa sipuleita, tomaatteja, valkosipulia ja tomaattipyreetä oliiviöljyssä.
- Lisää muut ainekset yrttejä lukuun ottamatta ja keitä miedolla lämmöllä 30 - 40 min.
- Tarkista maku ja lisää yrtit.
- Kastikkeen voi tarjoilla siten, että upottaalihapullat kastikkeeseen suoraan pannulta ja antaaniiden kypsyä kastikkeessa. Samalla ne luovuttavat kastikkeeseen makua.