Helppous yllättää
Makkara-peruna-kaalipelti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g makkaraa makkara
(saksalaistyyppisiä makkaroita tai nakkeja (esim. bratwurst, frankfurter) )
800 g g perunaa peruna
400 g g ruusukaalia ruusukaali
1 kukkakaalia kukkakaali
2 - 3 punasipulia punasipuli
0,5 dl dl rypsiöljyä rypsiöljy
2 tl tl rosmariinia rosmariini
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Omenamajoneesi

1,5 dl dl majoneesia majoneesi
2 rkl rkl omenasosetta omenasose
1 tl tl sinappia sinappi
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Makkara-peruna-kaalipelti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(1)

Valmistus

  1. Pese ja lohko perunat. Halkaise ruusukaalit ja poista tarvittaessa ulommaiset huonot lehdet. Paloittele kukkakaali. Kuori ja lohko sipulit.
  2. Siirrä kaikki kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää kasviksille öljy ja mausteet ja pyörittele kaikkialle kasviksiin.
  3. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää makkarat kasvisten päälle ja jatka kypsennystä vielä 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä pintaansa.
  4. Sekoita majoneesin aineet keskenään.
  5. Tarjoa makkara-peruna-kaalipelti omenamajoneesin kanssa.

Vinkki! Kun paahdat kasviksia, levitä niitä pellille vain yhteen kerrokseen, jotta ne eivät ala höyrystyä vaan todella paahtuvat.