
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
800 g g | naudan sisäfileetä
naudan sisäfilee (keskiosaa) | ||
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
400 g g | voitaikinaa voitaikina | ||
1 | kananmunaa
kananmuna (voiteluun) |
Juurespyree:
500 g g | porkkanaa porkkana | ||
200 g g | perunaa
peruna (jauhoista perunaa) | ||
1 | sipulia sipuli | ||
2 rkl rkl | voita voi | ||
kasvislientä
kasvisliemi (kasvislientä Kania liemikuutiosta tai vettä) | |||
1 ripausta ripaus | suolaa suola |
Kastike:
1 | sipulia
sipuli (iso sipuli hienonnettuna) | ||
1 kynttä kynsi | valkosipulia
valkosipuli (hienonnettuna) | ||
3 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
2 oksaa oksa | timjamia
timjami (tuoretta timjamia) | ||
2 rkl rkl | punaviinietikkaa punaviinietikka | ||
1 - 2 tl tl | sokeria sokeri | ||
5 dl dl | punaviiniä punaviini | ||
3 dl dl | lihalientä
lihaliemi (lihalientä Kania lihaliemikuutiosta) | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
0,5 dl dl | madeiraa madeira | ||
1 - 2 rkl rkl | voita voi |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaTaikinoitu kokonainen coeur de filee, juurespyreetä ja madeirakastike
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Keitä ensin kastike. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää timjami, etikka ja sokeri, anna nesteen haihtua. Lisää kattilaan viini ja liemi.
- Keitä kunnes jäljellä on n. 2,5 dl. Maista ja mausta suolalla, mustapippurilla ja madeiralla.
- Vispilöi joukkoon voi juuri ennen tarjoilua.
- Valmista sitten juurespyree. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Hienonna sipuli.
- Sulata voi kattilassa ja lisää juurekset ja sipulit. Kääntele niitä hetki ja lisää vettä tai kasvislientä niin, että juurekset juuri ja juuri peittyvät.
- Keitä kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta tasaiseksi pyreeksi ja mausta suolalla.
- Hiero öljy fileen pintaan ja ruskista liha kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla.
- Kauli voitaikina levyksi ja nosta ruskistettu filee taikinan keskelle. Mausta liha huolellisesti suolalla ja mustapippurilla sekä timjamilla.
- Kääri taikina tiukasti fileen ympärille ja leikkaa reunoista liika taikina pois.
- Nipistä taikinan reunat tiiviisti kiinni ja nosta taikinoitu filee uunipellille. Voitele taikina kananmunalla.
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.
- Tarjoile juurespyreen ja madeiralla maustetun punaviinikastikkeen kera.