Helppous yllättää
Taikinoitu kokonainen coeur de filee, juurespyreetä ja madeirakastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

800 g g naudan sisäfileetä naudan sisäfilee
(keskiosaa)
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
400 g g voitaikinaa voitaikina
1 kananmunaa kananmuna
(voiteluun)

Juurespyree:

500 g g porkkanaa porkkana
200 g g perunaa peruna
(jauhoista perunaa)
1 sipulia sipuli
2 rkl rkl voita voi
kasvislientä kasvisliemi
(kasvislientä Kania liemikuutiosta tai vettä)
1 ripausta ripaus suolaa suola

Kastike:

1 sipulia sipuli
(iso sipuli hienonnettuna)
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(hienonnettuna)
3 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
2 oksaa oksa timjamia timjami
(tuoretta timjamia)
2 rkl rkl punaviinietikkaa punaviinietikka
1 - 2 tl tl sokeria sokeri
5 dl dl punaviiniä punaviini
3 dl dl lihalientä lihaliemi
(lihalientä Kania lihaliemikuutiosta)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
0,5 dl dl madeiraa madeira
1 - 2 rkl rkl voita voi

Taikinoitu kokonainen coeur de filee, juurespyreetä ja madeirakastike

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(3)

Valmistus

  1. Keitä ensin kastike. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää timjami, etikka ja sokeri, anna nesteen haihtua. Lisää kattilaan viini ja liemi.
  2. Keitä kunnes jäljellä on n. 2,5 dl. Maista ja mausta suolalla, mustapippurilla ja madeiralla.
  3. Vispilöi joukkoon voi juuri ennen tarjoilua.
  4. Valmista sitten juurespyree. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Hienonna sipuli.
  5. Sulata voi kattilassa ja lisää juurekset ja sipulit. Kääntele niitä hetki ja lisää vettä tai kasvislientä niin, että juurekset juuri ja juuri peittyvät.
  6. Keitä kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta tasaiseksi pyreeksi ja mausta suolalla.
  7. Hiero öljy fileen pintaan ja ruskista liha kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla.
  8. Kauli voitaikina levyksi ja nosta ruskistettu filee taikinan keskelle. Mausta liha huolellisesti suolalla ja mustapippurilla sekä timjamilla.
  9. Kääri taikina tiukasti fileen ympärille ja leikkaa reunoista liika taikina pois.
  10. Nipistä taikinan reunat tiiviisti kiinni ja nosta taikinoitu filee uunipellille. Voitele taikina kananmunalla.
  11. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.
  12. Tarjoile juurespyreen ja madeiralla maustetun punaviinikastikkeen kera.