Helppous yllättää
Rib eye -pihvi Roquefortkastikkeella

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt naudan pihvejä naudan pihvi
(Irlantilaisia Hereford -naudan rib eye -pihvejä, à 400 g)
2 tl tl rapsiöljyä rapsiöljy
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Kastike

1 sipulia sipuli
1 tl tl rapsiöljyä rapsiöljy
0,5 dl dl vettä vesi
150 g g sinihomejuustoa sinihomejuusto
(Roquefort -sinihomejuustoa)
2 dl dl ruokakermaa ruokakerma
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 tl tl balsamietikkaa balsamietikka

Salaatti

1 ruukkua ruukku jääsalaattia jääsalaatti
1 appelsiinia appelsiini
1 greippiä greippi
1 limeä lime
1 dl dl cashewpähkinöitä cashewpähkinä

Lisäksi

1 lorausta loraus salaatinkastiketta salaatinkastike
(esim. sinappi-salaatinkastiketta)

Rib eye -pihvi Roquefortkastikkeella

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:20 h
(1)

Valmistus

  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit läpikuultavaksi. Kun sipulit kuultavat, lisää pannulle vesi ja anna kuohahtaa.
  3. Paloittele joukkoon roquefortjuusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Lisää joukkoon ruokakerma ja mustapippuri. Sekoita, ja anna hautua miedolla lämmöllä hiljakseen kuplien salaatin ja pihvien valmistuksen ajan. Sekoittele silloin tällöin.
  4. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi salaatinlahdet muutamaan osaan. Leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi. Rouhi pähkinöitä hiukan veitsellä. Sekoita salaatin aineet keskenään.
  5. Mittaa pannulle öljy ja kuumenna pannu liedellä hyvin kuumaksi. Paista 1-2 pihviä kerrallaan 2-3 minuuttia molemmin puolin. Suolaa ja pippuroi kypsät pinnat ja kääri folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi. Kypsennä loput pihvit samoin.
  6. Lorauta lopuksi kastikkeen joukkoon balsamiviinietikka ja sekoita. Tarjoa pihvit roquefortkastikkeen ja raikkaan sitrussalaatin kanssa. Dijon vinaigrette -salaatinkastike sopii hyvin salaatin viimeistelyyn.