
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | keräkaalia keräkaali | |
1 dl dl | puuroriisiä puuroriisi | |
125 g g | pekonia
pekoni (suikaleina) | |
200 g g | jauhelihaa
jauheliha (naudan paistijauhelihaa) | |
1 | sipulia sipuli | |
2 dl dl | metsäsieniä
metsäsieni (kuullotettuina) | |
1 tl tl | oreganoa oregano | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
1 lorausta loraus | hunajaa
hunaja (tai tummaa siirappia) |
Tarjoiluun
1 annosta annos | puolukoita
puolukka (tai puolukkahilloa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKaalikääryleet
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Koverra kaalista kanta pois terävällä veitsellä. Keitä kaali kypsäksi suolalla maustetussa vedessä kannen alla miedolla lämmöllä hauduttaen.
- Nosta kaali kattilasta leikkuulaudalle liinan päälle hieman jäähtymään. Irrottele lehdet varovasti ja ohenna lehtiruotia tarvittaessa terävällä veitsellä.
- Keitä puuroriisi kypsäksi noin 4 dl:ssa kaalinkeittolientä.
- Laita pekonisuikaleet kuumenevalle pannulle paistumaan. Lisää joukkoon jauheliha kun pekonin rasva on sulanut ja anna ruskistua. Hienonna sipuli ja lisää pannulle. Lisää myös sienet ja mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta hetki ja sekoita joukkoon puuroriisi.
- Lusikoi täytettä kaalinlehtien paksumpaan päähän, taita reunat täytteen päälle ja kääri rullaksi. Nosta kääryleet vieri viereen kevyesti voideltuun tai öljyttyyn uunivuokaan ja valuta päälle juoksevaa hunajaa tai siirappia. Lisää vuoan pohjalle tilkka vettä ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Valele kääryleitä paiston aikana vuokaan syntyvällä liemellä. Tarjoile kääryleet puolukoiden tai puolukkahillon kera.