Helppous yllättää
Nakkikastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g nakkeja nakki
(Kartanon kuorettomia nakkeja)
1 sipulia sipuli
2 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
5 dl dl kasvislientä kasvisliemi
2 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
2 tl tl sinappia sinappi
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Lisäkkeeksi:

perunamuusia perunamuusi

Nakkikastike

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(18)

Valmistus

  1. Viipaloi nakit ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista nakit ja sipulisilppu voissa korkeareunaisessa pannussa.
  3. Kaada nakki-sipuliseos hetkeksi lautaselle ja kuivaa pannu talouspaperilla.
  4. Ripottele vehnäjauhot pannulle ja anna ruskistua miedolla lämmöllä, jotta jauhot eivät pala.
  5. Lisää liemi koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta niin, että kastike suurustuu.
  6. Lisää tomaattipyree, sinappi ja nakki-sipuliseos. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta noin 20 minuuttia.
  7. Tarjoile perunamuusin kanssa.

Vinkki: Perinteinen nakkikastike muuttuu nakkistroganoffiksi, kun lisäät siihen suolakurkkukuutioita.