Helppous yllättää
Rendang jauhelihasta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Maustetahna

1 sipulia sipuli
5 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 chiliä chili
1 rkl rkl inkivääriä inkivääri
(tuoretta)
1 rkl rkl kurkumaa kurkuma
(tuoretta)
1 limeä lime

Lisäksi

2 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
400 g g jauhelihaa jauheliha
(naudan)
400 ml ml kookosmaitoa kookosmaito
2 rkl rkl kookoshiutaleita kookoshiutale
1 tl tl kanelia kaneli
1 tl tl suolaa suola
1 tl tl sokeria sokeri
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
0,5 ruukkua ruukku korianteria korianteri
1 limeä lime

Tarjoiluun

4 annosta annos riisiä riisi
(keitettynä)

Rendang jauhelihasta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(105)

Valmistus

  1. Valmista ensin maustetahna. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Kuori ja hienonna inkivääri ja kurkuma. Laita ainekset mortteliin ja hiero tahnaksi tai jos et omista morttelia, voit myös hienontaa ainekset veitsellä mahdollisimman hienoksi. Sekoita lopuksi joukkoon hienoksi raastettu limen kuori ja puristettu mehu.
  2. Kuumenna öljy kasarissa tai isossa paistinpannussa. Paista maustetahnaa pari minuuttia. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista.
  3. Lisää kookosmaito, kookoshiutaleet, kaneli, suola, sokeri ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljaa poreillen noin 10-15 minuuttia. Tarkista maku.
  4. Tarjoile rendang limelohkojen ja tuoreen korianterin kanssa. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi.

Vinkki! Kookosmaidon sijaan ruuan voi valmistaa myös ruokakermaan.