Helppous yllättää
Lammas-pitaleivät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

300 - 400 g g lammasta lammas
(esim. lammaspihvejä, pakaste)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
4 kpl kpl pitaleipää pitaleipä
(Lidlin paistopisteestä)
4 kpl kpl salaattia salaatti
(isoa salaatinlehteä)
2 dl dl tsatsikia tsatsiki
2 tomaattia tomaatti
(viipaleina)
100 g g kurkkua kurkku
(viipaleina)
1 sipulia sipuli
(renkaina)
100 g g fetajuustoa fetajuusto
(murennettuna)
2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy

Itse tehty tzatziki

200 g g kurkkua kurkku
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(hienonnettuna)
1,5 - 2 dl dl kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
(maustamaton)

Lammas-pitaleivät

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(1)

Valmistus

 

  1. Sulata lammaspalat pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta pinta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
  2. Paista palat kypsiksi paistinpannulla.
  3. Leikkaa viipaleiksi.
  4. Lämmitä pitaleivät ja leikkaa ne auki.
  5. Täytä salaatilla, tzatzikilla, tomaatti- ja kurkkuviipaleilla, sipulirenkailla ja fetamurulla.
  6. Tarjoile heti!

 

Itse tehty tzatziki

 

  1. Raasta kurkku ja purista kurkkuraasteesta liika neste pois.
  2. Sekoita kulhossa raasteen joukkoon muut aineet.
  3. Anna maustua jääkaapissa 15-20 minuuttia ja tarjoile.