Helppous yllättää
Täytetyt pitaleivät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pitaleivät

2 dl dl vettä vesi
25 g g hiivaa hiiva
(tuore hiivaa)
1 tl tl merisuolaa merisuola
2 tl tl hunajaa hunaja
4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
(puolikarkeita vehnäjauhoja)
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy

Täyte

2 - 3 tomaattia tomaatti
2 punasipulia punasipuli
(pieniä)
1 paprikaa paprika
1 kerää kerä salaattia salaatti
(rapeaa salaattia)
400 g g halloumijuustoa halloumijuusto
0,5 kurkkua kurkku
200 g g kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 sitruunaa sitruuna
1 tl tl suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Täytetyt pitaleivät

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(14)

Valmistus

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Alusta jauhot taikinaan ja leivo taikina kimmoisaksi.
  2. Lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota 20 minuuttia.
  3. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa se 8 osaan. Leivo paloista ohuita pyöreitä lättysiä, joiden halkaisija on 12-15 cm.
  4. Nosta lätyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla vielä 20-30 minuuttia.
  5. Paista pitaleipiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa leipien yhdelle sivulle täyttöviilto.
  6. Valmista tzatziki. Raasta kurkku ja valuta se siivilässä. Sekoita jogurtin joukkoon kurkkuraaste, hienonnettu valkosipuli, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri.
  7. Anna tekeytyä kylmässä 15 minuuttia.
  8. Viipaloi tomaatit, sipulit ja paprika ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti. Leikkaa halloumi 1 cm paksuiksi paloiksi ja grillaa tai paista ne pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.
  9. Kokoa pitaleipien sisälle juustoa, kasviksia ja tsatsikia ja nautiskele!

Vinkki: Voit myös käyttää valmista Eridanous tsatsikia ja valmiita uunituoreita pitaleipiä Lidlin paistopisteestä.

Avainsanat

Pääruoat