
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 pkt pkt | jauhelihaa
jauheliha (400 g) | |
rypsiöljyä
rypsiöljy (paistamiseen) | ||
2 dl dl | basmatiriisiä basmatiriisi | |
1 | kurkkua
kurkku (pieni) | |
2 | porkkanaa
porkkana (pientä) | |
4 | retiisejä retiisi | |
4 | kevätsipulia
kevätsipuli (vartta) | |
4 | kananmunaa kananmuna |
Kastike
3 cm cm | inkivääriä inkivääri | |
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 | chiliä chili | |
0,5 dl dl | soijakastiketta soijakastike | |
2 rkl rkl | fariinisokeria fariinisokeri | |
1 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHelppo bulgogi
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valmista ensin kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili, poista sisältä siemenet ja hienonna. Lisää puolet chilisilpusta kulhoon ja säästä loput koristeluun. Lisää kulhoon loput kastikkeen ainekset ja sekoita.
- Keitä ja valuta riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa riisin kypsyessä kurkku ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja ota niistä kuorimaveitsellä ohuita lastuja, viipaloi retiisit ohuiksi ja hienonna kevätsipulit.
- Ruskista liha öljyssä ja sekoita joukkoon kastike. Paista hetken aikaa sekoitellen, kunnes kastike on tahmeaa. Paista kananmunat.
- Asettele bulgogi tarjolle laakealle isolle tarjoiluvadille tai kokoa valmiiksi annoksiksi lautasille. Levitä pohjalle riisi. Lisää päälle liha, kurkkua, porkkanaa, retiisiä, kevätsipulia ja paistettua kananmunaa. Viimeistele annos hienonnetulla chilillä.
Vinkki: Perinteinen korealainen bulgogi on ohuiksi siivuiksi leikattua, herkullisesti marinoitua grillattua lihaa, joka vie kielen mennessään. Inspiroidu Korean mauista - tällä ohjeella saat tavallisesta jauhelihasta samankaltaisen ruokaelämyksen.