
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kaalit
0,5 | keräkaalia
keräkaali (n. 1 kg) | ||
2 rkl rkl | siirappia siirappi | ||
2 rkl rkl | voita voi | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
mustapippuria mustapippuri |
Lihapullat
400 g g | jauhelihaa
jauheliha (esim. Reilu naudan jauhelihaa 10 %) | ||
1 dl dl | korppujauhoja korppujauho | ||
1,5 dl dl | vettä vesi | ||
100 g g | puolukoita
puolukka (pakaste) | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
1 tl tl | rosmariinia rosmariini | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | ||
1 | kananmunaa kananmuna |
Pikaversio kaalilaatikosta: kaali-lihapullapelti
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:20
min
(5)
Valmistus
- Paloittele kaali ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita siirappi ja voisula ja valele seosta kaalien pintaan. Ripota kaaleille myös suola ja pippuri.
- Kypsennä kaalia 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Sekoita kaalin kypsyessä kulhossa korppujauhot, vesi, sulatetut puolukat ja mausteet. Anna turvota pari minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja muna.
- Muotoile massasta lihapullia esimerkiksi leikkuulaudan päällä.
- Ota pelti uunista ja asettele lihapullat pellille kaalipalojen joukkoon. Jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
- Tarjoa kaali-lihapullapelti puolukoiden kera.