Helppous yllättää
Pikaversio kaalilaatikosta: kaali-lihapullapelti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Kaalit

0,5 keräkaalia keräkaali
(n. 1 kg)
2 rkl rkl siirappia siirappi
2 rkl rkl voita voi
0,5 tl tl suolaa suola
mustapippuria mustapippuri

Lihapullat

400 g g jauhelihaa jauheliha
(esim. Reilu naudan jauhelihaa 10 %)
1 dl dl korppujauhoja korppujauho
1,5 dl dl vettä vesi
100 g g puolukoita puolukka
(pakaste)
1 tl tl suolaa suola
1 tl tl rosmariinia rosmariini
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 kananmunaa kananmuna

Pikaversio kaalilaatikosta: kaali-lihapullapelti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(6)

Valmistus

  1. Paloittele kaali ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita siirappi ja voisula ja valele seosta kaalien pintaan. Ripota kaaleille myös suola ja pippuri.
  2. Kypsennä kaalia 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  3. Sekoita kaalin kypsyessä kulhossa korppujauhot, vesi, sulatetut puolukat ja mausteet. Anna turvota pari minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja muna.
  4. Muotoile massasta lihapullia esimerkiksi leikkuulaudan päällä.
  5. Ota pelti uunista ja asettele lihapullat pellille kaalipalojen joukkoon. Jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
  6. Tarjoa kaali-lihapullapelti puolukoiden kera.