
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 pkt pkt | piparkakkutaikinaa piparkakkutaikina | |
4 palloa pallo | vaniljajäätelöä vaniljajäätelö |
Koristeluun
1 dl dl | suklaamakeisia
suklaamakeinen (esim. ranskanpastilleja) | |
1 prk prk | strösseleitä strösseli |
Sokerikuorute piparien koristeluun
1,5 dl dl | tomusokeria tomusokeri | |
0,25 dl dl | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen |
Lisäksi
4 kpl kpl | jäätelötikkuja jäätelötikku |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiparijädetikut
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Jätä jäätelötikut pakastimeen tekeytymään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua!
- Kauli piparitaikina ja leikkaa siitä muotilla tai vesilasilla irti pyöreitä pipareita.
- Paista pipareita uunissa 200 asteessa 6-8 minuuttia. Ennen koristelua anna pipareiden kuitenkin jäähtyä.
- Tee neljälle pipareista sokerikuorrutteella kasvot; silmät, nenä ja suu. Anna kuorrutteen kovettua.
- Asettele koristelemattomat piparit (4kpl) pöydälle ja aseta niiden päälle vanilja pallot. Jäätelö saa vähän pehmetä piparin päällä. Paina varovasti koristeltu ”kasvopipari” pallon päälle ja työnnä jäätelötikku jäätelön sisälle.
- Koristele jäätelötikun reunat erivärisillä nonparelleilla ja lisää pastillit korviksi.
- Jätä jäätelötikut pakastimeen muutamaksi tunniksi, jotta piparit hieman pehmenevät.
Vinkki: Kaada sokeria syvään kulhoon ja laita jäätelötikut siihen pystyyn nätisti tarjolle.