
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Murotaikina
100 g g | voita voi | ||
2 dl dl | sokeria sokeri | ||
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
0,5 tl tl | suolaa suolaa | ||
1 tl tl | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
raastettuna | |||
1 | kananmunaa kananmuna |
Täyte
500 g g | omenaa omena | ||
hapokas lajike | |||
1,5 dl dl | sokeria sokeri | ||
1 rkl rkl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
1 | sitruunaa sitruuna | ||
kuori raastettuna ja mehu puristettuna | |||
1 tl tl | kanelia kaneli | ||
1 dl dl | hasselpähkinöitä hasselpähkinä | ||
rouhittuna |
Tarjoiluun
4 annosta annos | vaniljajäätelöä vaniljajäätelö |
Omenapaistos
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:45
min
(1)
Valmistus
- Valmista ensin murotaikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja sitruunan raastettu kuori sekä viimeiseksi kananmuna.
- Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, jotta murotaikina säilyttää mureutensa.
- Kääri taikina kelmuun ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
- Pese ja lohko omenat. Sekoita kulhossa omenalohkojen joukkoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunan mehu ja kuori sekä kaneli ja rouhitut hasselpähkinät. Anna tekeytyä.
- Voitele annosvuoat tai yksi iso paistosvuoka.
- Jaa omenaseos vuokiin.
- Kauli murotaikina ohueksi levyksi ja ota siitä hieman vuokia suurempia paloja. Peitä omenat taikinalla ja painele taikinan reunat vuokaan kiinni.
- Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
- Anna jäähtyä hieman ja tarjoile vaniljajäätelön kera.