
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Murotaikina
100 g g | voita voi | |
2 dl dl | sokeria sokeri | |
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
1 | kananmunaa kananmuna |
Täyte
500 g g | omenaa
omena (hapokas lajike) | |
1,5 dl dl | sokeria sokeri | |
1 rkl rkl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 | sitruunaa
sitruuna (kuori raastettuna ja mehu puristettuna) | |
1 tl tl | kanelia kaneli | |
1 dl dl | hasselpähkinöitä
hasselpähkinä (rouhittuna) |
Tarjoiluun
4 annosta annos | vaniljajäätelöä vaniljajäätelö |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOmenapaistos
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valmista ensin murotaikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja sitruunan raastettu kuori sekä viimeiseksi kananmuna.
- Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, jotta murotaikina säilyttää mureutensa.
- Kääri taikina kelmuun ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
- Pese ja lohko omenat. Sekoita kulhossa omenalohkojen joukkoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunan mehu ja kuori sekä kaneli ja rouhitut hasselpähkinät. Anna tekeytyä.
- Voitele annosvuoat tai yksi iso paistosvuoka.
- Jaa omenaseos vuokiin.
- Kauli murotaikina ohueksi levyksi ja ota siitä hieman vuokia suurempia paloja. Peitä omenat taikinalla ja painele taikinan reunat vuokaan kiinni.
- Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
- Anna jäähtyä hieman ja tarjoile vaniljajäätelön kera.