Helppous yllättää
Suklaakeksit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Teemu Laurell
Teemu Laurell
Reseptin on kehittänyt Lidlin tähtikokki Teemu Laurell, joka tupsahti suomalaisten tv-ruutuihin vuonna 2012 Top Chef -ohjelmassa. Voitettuaan kisan Teemu on jatkanut upeaa uraa ruoan parissa: hän ilahduttaa katsojia useissa kokkiohjelmissa ja on helsinkiläisen ravintola Shelterin osakas ja keittiömestari. Osakkaana hän on myös heinäkuussa 2021 avautuvassa Holy Døner -ravintolassa. Teemu haluaa tehdä suoraviivaisia ja yksinkertaisia reseptejä, jotka helpottavat ihmisten arkikokkaamista.

Ainesosat

2 dl dl ruokosokeria ruokosokeri
110 g g voita voi
180 g g tummaa suklaata tumma suklaa
2 kananmunaa kananmuna
3 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
(Belbake kotimainen luomuvehnäjauho)
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl suolaa suola
90 g g hasselpähkinöitä hasselpähkinä

Suklaakeksit

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(16)

Valmistus

Suomalaisen ruoan päivä 4.9.2021
Nyt juhlitaan suomalaista ruokaa! Nappaa tähtikokki Teemu Laurellin reseptit talteen ja kokkaa parhaat herkut kotimaisista raaka-aineista. Pakkauksessa näkyvä Hyvää Suomesta -merkki on tae siitä, että tuote on valmistettu suomalaisista raaka-aineista, Suomessa.

  1. Laita suklaa pakastimeen noin 20 minuutiksi, että se kovettuu hieman.
  2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon yksitellen kananmunat ja tee tasaista vaahtoa.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa hyvin. Siivilöi ne vaahdon joukkoon muutamassa osassa. Sekoita huolellisesti niin, että saat tasaista taikinaa.
  4. Murskaa hasselpähkinät kestävän pakastepussin sisällä käyttäen apuna lihanuijaa tai kattilaa.
  5. Ota suklaa pakastimesta ja murskaa se samalla tavalla kuin pähkinät, jotta saat samanlaista rouhetta kuin pähkinöistä.
  6. Lisää taikinan joukkoon suklaahiput ja pähkinärouhe. Sekoita huolellisesti. Jos sinulla on käytössä pursotinpussi, laita seuraavaksi taikina siihen. Pussin avulla taikinan muotoilu pötköiksi on helpompaa.
  7. Aseta pöydälle leikkuulauta ja sen taakse tuorekelmurulla. Vedä kelmua rullasta laudan yli ja asettele taikina pitkänä nauhana kelmulle niin, että se on noin kahden peukalon paksuinen pötkö. Taita kelmu sitten taikinapötkön päälle ja pyöritä kelmua taikinan yli muutaman kerran, jotta saat tehtyä tiukan taikinapötkön.
  8. Kiristä kelmu pötkön päistä kiristämällä niitä vastakkaisiin suuntiin. Toista sama myös lopulle taikinalle niin, että kaikki taikina on pötkönä kelmun sisällä.
  9. Laita valmiit pötköt pakastimeen kohmettumaan, kunnes niistä on helpompi leikata puolen sentin paksuisia keksejä.
  10. Ota kohmeinen taikina huoneenlämpöön ja leikkaa pötköstä noin 0,5 cm:n paksuisia keksejä. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle odottamaan paistamista. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, sillä ne tuplaavat kokonsa paistuessaan.
  11. Paista kohmeisia keksejä 180-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita. Keksit rapeutuvat paistamisen jälkeen hieman myös jäähtyessään.
  12. Voit valmistaa taikinaa pakkaseen ja paistaa kekseiksi aina tarvittaessa. Myös valmiit keksit säilyvät hyvin kuivassa paikassa.