Helppous yllättää
Marmeladipusut

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pullataikina

5 dl dl vettä vesi
(tai maitoa)
1 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
2 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl suolaa suola
2 tl tl kardemummaa kardemumma
2 kananmunaa kananmuna
150 g g voita voi
16 - 18 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 kananmunaa kananmuna
(voiteluun)

Täyte

1 prk prk marmeladia marmeladi
(paistonkestävää, haluamassasi maussa)

Koristeluun

50 - 100 g g voita voi
(sulatettuna)
0,5 - 1 dl dl sokeria sokeri

Marmeladipusut

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:25 h
(3)

Valmistus

  1. Liuota kuivahiiva +42 asteiseen maitoon. Muista se, että jos taikinakulho on kylmä, neste jäähtyy heti muutaman asteen. Käytä siis riittävän lämmintä nestettä!
  2. Lisää maidon ja hiivan joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Anna seoksen seistä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kananmunat ja vatkaa seos tasaiseksi.
  4. Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa mukaan myös sulatettu rasva. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä, mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla 30-45 minuuttia.
  6. Leivo pöydällä kohonneesta taikinasta tanko, pilko siitä palat ja pyörittele ne pieniksi kämmenelle mahtuviksi palloiksi.
  7. Kauli pallot soikioiksi. Lisää soikiolle hilloa tai marmeladia ja paina ne kiinni vesilasin reunalla.
  8. Voitele taskut munalla ja paista 200-220 asteessa 10-12 minuuttia.
  9. Sulata voita yhteen kulhoon ja kaada hienoa sokeria toiseen. Kasta hieman jäähtyneet ”pusuhuulet” voisulaan ja sitten hienoon sokeriin.