
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pullataikina
5 dl dl | vettä
vesi (tai maitoa) | |
1 pss pss | kuivahiivaa kuivahiiva | |
2 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | suolaa suola | |
2 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
150 g g | voita voi | |
16 - 18 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 | kananmunaa
kananmuna (voiteluun) |
Täyte
1 prk prk | marmeladia
marmeladi (paistonkestävää, haluamassasi maussa) |
Koristeluun
50 - 100 g g | voita
voi (sulatettuna) | |
0,5 - 1 dl dl | sokeria sokeri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMarmeladipusut
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Liuota kuivahiiva +42 asteiseen maitoon. Muista se, että jos taikinakulho on kylmä, neste jäähtyy heti muutaman asteen. Käytä siis riittävän lämmintä nestettä!
- Lisää maidon ja hiivan joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Anna seoksen seistä noin 10 minuuttia.
- Lisää kananmunat ja vatkaa seos tasaiseksi.
- Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa mukaan myös sulatettu rasva. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä, mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.
- Anna taikinan kohota liinan alla 30-45 minuuttia.
- Leivo pöydällä kohonneesta taikinasta tanko, pilko siitä palat ja pyörittele ne pieniksi kämmenelle mahtuviksi palloiksi.
- Kauli pallot soikioiksi. Lisää soikiolle hilloa tai marmeladia ja paina ne kiinni vesilasin reunalla.
- Voitele taskut munalla ja paista 200-220 asteessa 10-12 minuuttia.
- Sulata voita yhteen kulhoon ja kaada hienoa sokeria toiseen. Kasta hieman jäähtyneet ”pusuhuulet” voisulaan ja sitten hienoon sokeriin.