
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 g g | voita voi | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
1 dl dl | fariinisokeria fariinisokeri | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 kpl kpl | kananmunaa kananmuna | |
3 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 dl dl | perunajauhoja perunajauho | |
1 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
1,5 rkl rkl | kahvia
kahvi (pikakahvijauhetta) |
Täyte
50 g g | voita voi | |
1 dl dl | tomusokeria tomusokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 rkl rkl | kahvia
kahvi (pikakahvijauhetta) | |
1 rkl rkl | viskiä viski |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMokkaleivät
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään siivilän läpi vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää mukaan pikakahvijauhe. Sekoita mahdollisimman vähän.
2. Jaa taikina 4 osaan ja pyöritä ne jauhoisella alustalla liki pellin pituisiksi tangoiksi. Nosta tangot pellille leivinpaperin päälle ja painele 5 sentin levyisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
3. Leikkaa puolet tangoista heti uunista oton jälkeen viipaleiksi vinosti koillisesta lounaaseen ja puolet luoteesta kaakkoon. Näin saat sopivat täytettävät parit. Anna jäähtyä rauhassa.
4. Vaahdota täytteen pehmeä rasva ja sokerit. Mausta seos pikakahvijauheella ja halutessasi glögillä tai viskillä. Sivele täyte puolille pikkuleivistä ja paina päälle toinen puoli.
5. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Vinkki! Jos et välitä mokkatäytteestä, nauti pikkuleivät sellaisenaan tai vaikka appelsiinimarmeladilla täytettyinä.