Helppous yllättää
Vappuchurrot

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Churrotaikina

2,5 dl dl vettä vesi
50 g g voita voi
2 rkl rkl sokeria sokeri
1 rkl rkl sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
2 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 kananmunaa kananmuna

Uppopaistoon

2 - 3 l l rapsiöljyä rapsiöljy

Lisäksi

1 dl dl sokeria sokeri
(mausta kaakaojauheella tai kanelilla makusi mukaan)

Vappuchurrot

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(1)

Valmistus

Vinkki: Perinteisesti espanjalaiset churrot pyöräytetään paistamisen jälkeen sokerissa ja syödään dippaamalla paksuun ja tuhtiin kaakaoon. Voit kuitenkin pyöräyttää ne myös kanelilla tai kaakojauheella maustetussa sokerissa.

Churro taikina syntyy niin nopeasti, että voit laittaa uppopaistoöljyn lämpenemään jo ennen taikinan valmistamisen aloitusta.

  1. Kuumenna öljy suurehkossa paksupohjaisessa kattilassa +180-190 asteiseksi. Voit testata öljyn lämpötilan taikinan palalla tai vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinanpala nousee pintaan heti ja öljy alkaa kuplia.
  2. Mittaa vesi, voi ja sokeri kattilaan ja kiehauta.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste, sekä vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti jäykällä vispilällä tai puuhaarukalla kunnes syntyy tiukka taikina ”pallo”. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaavi taikina pursotuspussiin tai jos sinulla ei ole pursotinpussia, niin laita taikina pakastepussiin/muovipussiin ja leikkaa pussin kulma noin sentin verran auki.
  5. Varmista, että öljy on sopivan kuumaa ja pursota kattilaan noin 5 sentin taikinapötköjä kymmenisen kappaletta. Tarkoitus on siis tehdä churroista enemmän tikun mallisia kuin pyöreitä munkkeja. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn tai ettei öljyä roisku käsille pursuttamisvaiheessa.
  6. Paista churroja reikäkauhalla käännellen, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin. Nosta churrot hetkeksi talouspaperilla vuoratulle lautaselle ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä paperiin.
  7. Nostele churrot sen jälkeen maustetulla sokerilla täytetylle lautaselle ja pyörittele churroihin sokerinen pinta.
  8. Paista seuraavat erät samaan tapaan ja toimi kuten edellä. Tarjoile churrot mielellään pian niiden valmistumisen jälkeen, sillä silloin ne ovat parhaimmillaan!

Tiesitkö?: Churrotaikina eroaa perinteisestä munkkitaikinasta siinä, että munkkitaikina muistuttaa yleensä pullataikinaa mutta Churrojen taikina muistuttaa enemmän tuulihattutaikinaa.