
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Taikina
0,5 g g | sahramia sahrami | |
100 g g | voita voi | |
3 dl dl | maitoa maito | |
25 g g | hiivaa hiiva | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
8 - 9 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Koristeluun
1 kpl kpl | kananmunaa kananmuna | |
1 kourallista kourallinen | rusinoita rusinat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLuciapullat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sulata voi kattilassa, lisää sahrami ja kiehauta. Lisää maito sekä vispikerma ja lämmitä kädenlämpöiseksi (37 °C)
- Yhdistä kädenlämpöinen seos hiivan kanssa yhteen kulhoon. Lisää joukkoon suola sekä kidesokeri ja hämmennä, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
- Vaivaa jauhot vähitellen joukkoon, kunnes taikina on sileää ja irtoaa helposti kulhosta.
- Anna taikinan kohota liinan alla 40 minuuttia.
- Siirrä taikina jauhotetulle tasolle ja jaa se 12 osaan.
- Rullaa ja muotoile luciapullat, aseta ne leivinpaperille, ja anna niiden turvota liinan alla n. 50 minuutin ajan.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Voitele vatkatulla kananmunalla ja koristele rusinoilla sekä halutessasi raesokerilla. Paista uunissa 8-10 minuuttia.