Helppous yllättää
Luciapullat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Taikina

0,5 g g sahramia sahrami
100 g g voita voi
3 dl dl maitoa maito
25 g g hiivaa hiiva
1 dl dl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus suolaa suola
8 - 9 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho

Koristeluun

1 kpl kpl kananmunaa kananmuna
1 kourallista kourallinen rusinoita rusinat

Luciapullat

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(2)

Valmistus

  1. Sulata voi kattilassa, lisää sahrami ja kiehauta. Lisää maito sekä vispikerma ja lämmitä kädenlämpöiseksi (37 °C)
  2. Yhdistä kädenlämpöinen seos hiivan kanssa yhteen kulhoon. Lisää joukkoon suola sekä kidesokeri ja hämmennä, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
  3. Vaivaa jauhot vähitellen joukkoon, kunnes taikina on sileää ja irtoaa helposti kulhosta.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla 40 minuuttia.
  5. Siirrä taikina jauhotetulle tasolle ja jaa se 12 osaan.
  6. Rullaa ja muotoile luciapullat, aseta ne leivinpaperille, ja anna niiden turvota liinan alla n. 50 minuutin ajan.
  7. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  8. Voitele vatkatulla kananmunalla ja koristele rusinoilla sekä halutessasi raesokerilla. Paista uunissa 8-10 minuuttia.