Helppous yllättää
Chili-suklaakakku kardemummakermalla ja tuoreilla viikunoilla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 g g voita voi
(lisäksi nokare vuoan voiteluun)
250 g g tummaa suklaata tumma suklaa
1 chiliä chili
(punainen)
4 kananmunaa kananmuna
2 dl dl sokeria sokeri
2 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,25 tl tl suolaa suola
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
1 dl dl maitorahkaa maitorahka
1 rkl rkl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 tl tl kardemummaa kardemumma
viikunoita viikuna
(tuoreita tai kuivattuja)

Chili-suklaakakku kardemummakermalla ja tuoreilla viikunoilla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(15)

Valmistus

  1. Laita voi ja 200 g suklaata kattilaan. Hienonna chili ja lisää joukkoon. Kuumenna seosta hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes se on sulaa. Anna jäähtyä kattilassa.
  2. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja suola, kääntele lopuksi joukkoon voi-suklaa-chiliseos.
  4. Pingota irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi ja voitele reunat voilla. Vuoan koosta riippuu, kuinka paksu kakusta tulee. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista noin 25-40 minuuttia kakun paksuudesta riippuen. Tarkista kypsyys työntämällä hammastikku kakkuun. Jos siihen ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja kardemumma. Leikkaa viikunat lohkoiksi.
  6. Sulata loppu tummasta suklaasta ja valuta kakun päälle. Tarjoile kakku kardemummakerman ja tuoreiden viikunoiden kera.