
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 g g | voita
voi (lisäksi nokare vuoan voiteluun) | |
250 g g | tummaa suklaata tumma suklaa | |
1 | chiliä
chili (punainen) | |
4 | kananmunaa kananmuna | |
2 dl dl | sokeria sokeri | |
2 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,25 tl tl | suolaa suola | |
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | |
1 dl dl | maitorahkaa maitorahka | |
1 rkl rkl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
viikunoita
viikuna (tuoreita tai kuivattuja) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChili-suklaakakku kardemummakermalla ja tuoreilla viikunoilla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Laita voi ja 200 g suklaata kattilaan. Hienonna chili ja lisää joukkoon. Kuumenna seosta hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes se on sulaa. Anna jäähtyä kattilassa.
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja suola, kääntele lopuksi joukkoon voi-suklaa-chiliseos.
- Pingota irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi ja voitele reunat voilla. Vuoan koosta riippuu, kuinka paksu kakusta tulee. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista noin 25-40 minuuttia kakun paksuudesta riippuen. Tarkista kypsyys työntämällä hammastikku kakkuun. Jos siihen ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja kardemumma. Leikkaa viikunat lohkoiksi.
- Sulata loppu tummasta suklaasta ja valuta kakun päälle. Tarjoile kakku kardemummakerman ja tuoreiden viikunoiden kera.