Helppous yllättää
Ananaspiirakka

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

125 g g voita voi
1 dl dl sokeria sokeri
2,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 kananmunaa kananmuna
1 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 ripausta ripaus suolaa suola

Täyte

1 dl dl kermaa kerma
250 g g maitorahkaa maitorahka
1 dl dl sokeria sokeri
2 kananmunaa kananmuna
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
0,5 ananasta ananas
(tuoretta)
2 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl siirappia siirappi

Ananaspiirakka

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(10)

Valmistus

Pohja:

  1. Nypi tai vatkaa voi ja sokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmuna nopeasti sekoittaen.
  2. Lisää joukkoon myös vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

  1. Paloittele ananas. Kuumenna voi ja siirappi paistinpannulla ja lisää ananakset. Paista ananaksiin hieman väriä. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kaikki muut rahkatäytteen ainekset keskenään ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
  3. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
  4. Ripottele pinnalle siirapissa paistetut ananaspalat ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
  5. Jäähdytä ja tarjoile.