Valmistus
- Nypi tai vatkaa voi ja sokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmuna nopeasti sekoittaen.
- Lisää joukkoon myös vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Paloittele ananas. Kuumenna voi ja siirappi paistinpannulla ja lisää ananakset. Paista ananaksiin hieman väriä. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kaikki muut rahkatäytteen ainekset keskenään ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
- Ripottele pinnalle siirapissa paistetut ananaspalat ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
- Jäähdytä ja tarjoile.
Pohja:
Täyte: