
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
125 g g | voita voi | ||
1 dl dl | sokeria sokeri | ||
2,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
1 | kananmunaa kananmuna | ||
1 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola |
Täyte
1 dl dl | kermaa kerma | ||
250 g g | maitorahkaa maitorahka | ||
1 dl dl | sokeria sokeri | ||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
0,5 | ananasta
ananas (tuoretta) | ||
2 rkl rkl | voita voi | ||
2 rkl rkl | siirappia siirappi |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaAnanaspiirakka
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Pohja:
- Nypi tai vatkaa voi ja sokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmuna nopeasti sekoittaen.
- Lisää joukkoon myös vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
- Paloittele ananas. Kuumenna voi ja siirappi paistinpannulla ja lisää ananakset. Paista ananaksiin hieman väriä. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kaikki muut rahkatäytteen ainekset keskenään ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
- Ripottele pinnalle siirapissa paistetut ananaspalat ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
- Jäähdytä ja tarjoile.