Ananaspiirakka

Ananaspiirakka

VaikeusasteHelppo
Valmistus60 min

Valmistus

    Pohja:

  1. Nypi tai vatkaa voi ja sokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmuna nopeasti sekoittaen.
  2. Lisää joukkoon myös vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Täyte:

  5. Paloittele ananas. Kuumenna voi ja siirappi paistinpannulla ja lisää ananakset. Paista ananaksiin hieman väriä. Anna jäähtyä.
  6. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kaikki muut rahkatäytteen ainekset keskenään ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
  7. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
  8. Ripottele pinnalle siirapissa paistetut ananaspalat ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
  9. Jäähdytä ja tarjoile.

Sopivat reseptit