
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Murotaikina
100 g g | voita voi | |
2 dl dl | sokeria sokeri | |
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
1 | kananmunaa kananmuna |
Täyte
200 g g | tuorejuustoa
tuorejuusto (maustamaton tuorejuusto) | |
0,5 dl dl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | sitruunamehua sitruunamehu | |
2 | kananmunaa kananmuna |
Pinnalle
400 g g | omenaa omena | |
2 rkl rkl | sokeria sokeri | |
1 rkl rkl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 tl tl | kanelia kaneli |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOmenapiirakka
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valmista ensin murotaikina.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja viimeiseksi kananmuna.
- Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, jotta murotaikina säilyttää mureutensa.
- Kääri taikina kelmuun ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
- Painele murotaikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita tuorejuustoon sokeri, sitruunamehu sekä kananmunan keltuaiset.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto juustoseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan.
- Kuori ja lohko omenat. Sekoita kulhossa lohkojen joukkoon sokerit ja kaneli.
- Lado omenalohkot juustotäytteen päälle.
- Paista torttua 160-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
- Tarjoile kakku jäähtyneenä. Jos pinta tummuu liikaa peitä vuoka foliolla.