Helppous yllättää
Berry mayhem -jälkiruokakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kakkupohjaa kakkupohja
(Confiserie Firenze valmis torttupohja)
1 - 2 dl dl limonadia limonadi
(Freeway appelsiinilimonadia kostutukseen)
1 dl dl vadelmahilloa vadelmahillo
(vadelmahillo tai marjasose)
4 - 5 dl dl creme chiboustia creme chibousti
(resepti alla)
marjoja marjat
(erilaisia marjoja pakasteesta tai tuoreena)

Creme chiboust -täyte

2,5 - 3 dl dl maitoa maito
1 - 1,5 rkl rkl maissitärkkelystä maissitärkkelys
0,75 dl dl sokeria sokeri
1 kananmunaa kananmuna
2 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
50 g g voita voi
0,5 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
0,5 sitruunaa sitruuna
(sitruunan mehu ja kuori)

Koristeluun

tomusokeria tomusokeri
minttua minttu
(mintun tai basilikan lehtiä)
10 kpl kpl marenkia marenki
(valmismarenki)
0,25 vaahtokarkkeja vaahtokarkki
(Grillimaisteri USA vaahtokarkkeja)

Berry mayhem -jälkiruokakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

25 min
(3)

Valmistus

  1. Kostuta torttupohja limonadilla. Levitä pohjalle vadelmahilloa ja sen päälle creme chiboustia.
  2. Viimeistele marjoilla ja koristele marengilla, vaahtokarkeilla sekä yrteillä.

Creme chiboust -täyte

  1. Sekoita maito, muna, keltuaiset, vaniljatanko ja sokeri sekä maissitärkkelys keskenään. Kuumenna koko ajan voimakkaasti sekoittaen niin, että massa kuumenee pikkuhiljaa. Kun seos pulpahtelee, se on kypsää.
  2. Jäähdytä seosta hieman ja vatkaa huoneenlämpöinen voi joukkoon. Mausta puolikkaan sitruunan mehulla ja kuorella.
  3. Anna seoksen jäähtyä rauhassa. Nosta vaniljatanko pois jäähtyneestä kiisselistä. Vatkaa kiisseli kevyin ottein kuohkeaksi ja lisää kermavaahto joukkoon varovasti mutta kunnolla siten, että kermavaahto ja kiisseli sekoittuvat hyvin keskenään.