Helppous yllättää
Korvapuustit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pullataikina

5 dl dl vettä vesi
(tai maitoa)
1 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
2 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl suolaa suola
2 tl tl kardemummaa kardemumma
2 kananmunaa kananmuna
150 g g voita voi
(sulatettuna)
16 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho

Täyte

50 g g voita voi
(pehmeää)
1 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl kanelia kaneli
mansikkahilloa mansikkahillo
(tai muuta mieleistäsi hilloa korvapuustin täytteeksi)

Lisäksi

1 kananmunaa kananmuna
(voiteluun)

Korvapuustit

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(18)

Valmistus

  1. Liuota kuivahiiva +42 asteiseen maitoon tai veteen (muista, että jos taikinakulho on kylmä, neste jäähtyy heti muutaman asteen, käytä siis riittävän lämmintä nestettä!).
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Anna seoksen seistä n. 10 minuuttia.
  3. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa myös sulatettu rasva. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  6. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  7. Voitele levy voilla. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli.
  8. Kääri taikina pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja leikkaa n. 5 cm paksuiksi viipaleiksi vinoleikkauksin.
  9. Asettele viipaleet kapea puoli ylöspäin leivinpaperilla peitetylle leivinpellille tai yksitellen pieniin kuppikakkuvuokiin. Paina kapea kohta sormilla tiiviisti pöytää vasten, niin että korvapuusti kauniisti aukeaa.
  10. Peitä pullat liinalla ja kohota n. 10 minuuttia.
  11. Voitele pullat kananmunalla. Paista 220 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.

Vinkki: Jos ylimääräistä hilloa löytyy kaapista, voit korvata voin, kanelin ja sokerin kohdassa 7 mieleiselläsi hillolla. Hillon makeudesta riippuen voit lisätä taikinalevyn pinnalle myös hiukan sokeria ja kanelia.