
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Taikina
5 dl dl | maitoa
maito (tai vettä) | |
1 pss pss | kuivahiivaa kuivahiiva | |
2 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | suolaa suola | |
2 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
150 g g | voita
voi (tai margariinia, sulatettuna) | |
16 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Täyte
150 g g | voita
voi (tai margariinia, pehmeänä) | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | kardemummaa
kardemumma (tai kanelia/ inkivääriä) |
Voiteluun
1 | kananmunaa
kananmuna (vatkattuna) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVoisilmäpullat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Liuota kuivahiiva noin 42-asteiseen (kädenlämpöiseen) maitoon tai veteen (muista, että jos taikinakulho on kylmä, neste jäähtyy heti muutaman asteen, käytä siis riittävän lämmintä kulhoa!).
- Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Anna seoksen seistä n. 10 minuuttia. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.
- Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa myös sulatettu rasva. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.
- Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
- Kohotuksen jälkeen vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
- Jaa taikina 20 tasakokoiseen palaan ja pyöritä palat pulliksi. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja asettele pullat pellille melko lähelle toisiaan. Peitä pullat liinalla ja anna kohota 15-20 minuuttia.
- Sekoita sillä välin täytteen ainekset. Lisää pehmeän voin joukkoon sokeri ja halutessasi mausteet.
- Paina sormella jokaiseen pullaan reikä ja aseta siihen voi-sokerinokare. Voitele pullat kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.