Helppous yllättää
Voisilmäpullat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Taikina

5 dl dl maitoa maito
(tai vettä)
1 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
2 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl suolaa suola
2 tl tl kardemummaa kardemumma
2 kananmunaa kananmuna
150 g g voita voi
(tai margariinia, sulatettuna)
16 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho

Täyte

150 g g voita voi
(tai margariinia, pehmeänä)
1 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl kardemummaa kardemumma
(tai kanelia/ inkivääriä)

Voiteluun

1 kananmunaa kananmuna
(vatkattuna)

Voisilmäpullat

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(4)

Valmistus

 

  1. Liuota kuivahiiva noin 42-asteiseen (kädenlämpöiseen) maitoon tai veteen (muista, että jos taikinakulho on kylmä, neste jäähtyy heti muutaman asteen, käytä siis riittävän lämmintä kulhoa!).
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Anna seoksen seistä n. 10 minuuttia. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa myös sulatettu rasva. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  5. Kohotuksen jälkeen vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
  6. Jaa taikina 20 tasakokoiseen palaan ja pyöritä palat pulliksi. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja asettele pullat pellille melko lähelle toisiaan. Peitä pullat liinalla ja anna kohota 15-20 minuuttia.
  7. Sekoita sillä välin täytteen ainekset. Lisää pehmeän voin joukkoon sokeri ja halutessasi mausteet.
  8. Paina sormella jokaiseen pullaan reikä ja aseta siihen voi-sokerinokare. Voitele pullat kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.