
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
150 g g | voita voi | |
3 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
5 dl dl | kermaa kerma | |
3 | sitruunamehua sitruunamehu | |
2 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | |
1 dl dl | ranskankermaa ranskankerma |
Sitruunatorttu
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:00
h
(6)
Valmistus
Taikina
Sekoita ainekset ja kauli taikina ohueksi levyksi, levitä se irtopohjavuokaa, pistele ja esipaista sitä uunissa 175 ºC:ssa noin 10 minuuttia.
Täyte
- Alenna uunin lämpö 100 asteeseen.
- Vatkaa täytteen keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Kiehauta kerma. Kaada kuuma kerma ohuena nauhana keltuaisvaahtoon, lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte jäähtyneelle pohjalle.
- Kypsennä uunin keskitasolla 35 - 40 minuuttia, eli kunnes täyte on täysin hyytynyt. Jäähdytä ja nosta torttu pois vuoasta.
Vinkki: Jos haluat, voit karamellisoida tortun pinnan ennen tarjoilua lisäämällä sen pinnalle hieman tummaa ruokosokeria ja asettamalla tortun uuniin hetkeksi grillivastusten alle tai polttamalla samainen sokeri puhalluslampulla, siis siihen tarkoitetulla välineellä joita saa ostaa hyvin varustelluista alan liikkeistä.