Helppous yllättää
Sitruunatorttu

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

150 g g voita voi
3 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
5 dl dl kuohukermaa kuohukerma
3 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
2 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 dl dl ranskankermaa ranskankerma

Sitruunatorttu

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(6)

Valmistus

Taikina

  1. Sekoita ainekset ja kauli taikina ohueksi levyksi, levitä se irtopohjavuokaan, pistele ja esipaista sitä uunissa 175 ºC:ssa noin 10 minuuttia.

Täyte

  1. Alenna uunin lämpö 100 asteeseen.
  2. Vatkaa täytteen keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Kiehauta kerma. Kaada kuuma kerma ohuena nauhana keltuaisvaahtoon, lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte jäähtyneelle pohjalle.
  4. Kypsennä uunin keskitasolla 35 - 40 minuuttia, eli kunnes täyte on täysin hyytynyt. Jäähdytä ja nosta torttu pois vuoasta.

Vinkki: Jos haluat, voit karamellisoida tortun pinnan ennen tarjoilua lisäämällä sen pinnalle hieman tummaa ruokosokeria ja asettamalla tortun uuniin hetkeksi grillivastusten alle.

Tarjoukset

SitruunaSitruuna
Sitruuna
14.10 - 17.10
HALVEMPI!
1,19
0,99