
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
150 g g | voita voi | |
3 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
5 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | |
3 | sitruunaa
sitruuna (mehu puristettuna) | |
2 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
1 dl dl | ranskankermaa ranskankerma |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSitruunatorttu
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Taikina
- Sekoita ainekset ja kauli taikina ohueksi levyksi, levitä se irtopohjavuokaan, pistele ja esipaista sitä uunissa 175 ºC:ssa noin 10 minuuttia.
Täyte
- Alenna uunin lämpö 100 asteeseen.
- Vatkaa täytteen keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Kiehauta kerma. Kaada kuuma kerma ohuena nauhana keltuaisvaahtoon, lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte jäähtyneelle pohjalle.
- Kypsennä uunin keskitasolla 35 - 40 minuuttia, eli kunnes täyte on täysin hyytynyt. Jäähdytä ja nosta torttu pois vuoasta.
Vinkki: Jos haluat, voit karamellisoida tortun pinnan ennen tarjoilua lisäämällä sen pinnalle hieman tummaa ruokosokeria ja asettamalla tortun uuniin hetkeksi grillivastusten alle.