Helppous yllättää
Pasteis de nata - kreemitäytteiset leivokset

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

Kreemitäyte

1 pkt pkt lehtitaikinaa lehtitaikina
40 g g maissitärkkelystä maissitärkkelys
1 l l täysmaitoa täysmaito
12 kpl kpl kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
3 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 kpl kpl sitruunan kuorta sitruunan kuori
kanelia kaneli
(koristeluun)

Pasteis de nata - kreemitäytteiset leivokset

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(4)

Valmistus

Kreemitäyte:

  1. Aloita kreemitäytteen tekemisellä ja ota lehtitaikina huoneenlämpöön sulamaan. Irrota sitruunankuori sitruunasta ja leikkaa kuori pieniksi suikaleiksi.
  2. Mittaa maito ja suikaloidut sitruunankuoret kattilaan ja kuumenna. Maidon kuumennuttua siivilöi sitruunankuoret pois maidon seasta.
  3. Vatkaa sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kääntele maissitärkkelys sekaan. Kaada toisessa kattilassa kuumennettu maito vaahdon joukkoon ohuena norona, koko ajan sekoittaen.
  4. Kaada seos takaisin kattilaan. Lisää joukkoon vanilliinisokeri ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kreemi on valmista, kun seos on paksuuntunut keitettäessä.
  5. Nosta kreemi heti paksuuntumisen jälkeen pois liedeltä kylmään vesihauteeseen tai viileälle alustalle ja jatka sekoittamista, kunnes seos lopettaa höyryämisen.

Leivoksen kokoaminen:

  1. Kääri taikinalevyt kapeammalta puolelta rullapötköiksi ja leikkaa jokainen pötkö kolmeen osaan.
  2. Käännä rullattu taikinapala pystyyn niin että leikattupinta tulee ylöspäin ja kauli palat noin 3 mm paksuksi ja halkaisijaltaan 10 cm leveäksi pyöreäksi taikinalevyksi.
  3. Painele taikinalevyt voideltuun isoon muffinivuokaan.
  4. Täytä taikinakupit kreemillä 0,5 cm päähän yläreunasta ja paista 215-asteisessa uunissa, kunnes täyte on hyytynyt ja pintaan tullut kaunis väri.
  5. Ripottele uunista tulleiden leivosten pintaan kanelijauhetta ja tarjoile leivokset vasta sitten,kun ne ovat jäähtyneet huoneenlämpöisiksi.

Vinkki: Kreemitäyte säilyy 3 päivää jääkaapissa esimerkiksi kertakäyttöisessä pursotuspussissa.