
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kreemitäyte:
1 pkt pkt | lehtitaikinaa lehtitaikina | |
40 g g | maissitärkkelystä maissitärkkelys | |
1 l l | täysmaitoa täysmaito | |
12 kpl kpl | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | |
3 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 kpl kpl | sitruunan kuorta sitruunan kuori |
Leivosten koristeluun:
kanelia kaneli |
Lisäksi tarvitset:
muffinivuokia muffinivuoka |
Pasteis de nata - kreemitäytteiset leivokset
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:45
min
(4)
Valmistus
Kreemitäyte:
- Aloita kreemitäytteen tekemisellä ja ota lehtitaikina huoneenlämpöön sulamaan. Irrota sitruunankuori sitruunasta ja leikkaa kuori pieniksi suikaleiksi.
- Mittaa maito ja suikaloidut sitruunankuoret kattilaan ja kuumenna. Maidon kuumennuttua siivilöi sitruunankuoret pois maidon seasta.
- Vatkaa sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kääntele maissitärkkelys sekaan. Kaada toisessa kattilassa kuumennettu maito vaahdon joukkoon ohuena norona, koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos takaisin kattilaan. Lisää joukkoon vanilliinisokeri ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kreemi on valmista, kun seos on paksuuntunut keitettäessä.
- Nosta kreemi heti paksuuntumisen jälkeen pois liedeltä kylmään vesihauteeseen tai viileälle alustalle ja jatka sekoittamista, kunnes seos lopettaa höyryämisen.
Leivoksen kokoaminen:
- Kääri taikinalevyt kapeammalta puolelta rullapötköiksi ja leikkaa jokainen pötkö kolmeen osaan.
- Käännä rullattu taikinapala pystyyn niin että leikattupinta tulee ylöspäin ja kauli palat noin 3 mm paksuksi ja halkaisijaltaan 10 cm leveäksi pyöreäksi taikinalevyksi.
- Painele taikinalevyt voideltuun isoon muffinivuokaan.
- Täytä taikinakupit kreemillä 0,5 cm päähän yläreunasta ja paista 215-asteisessa uunissa, kunnes täyte on hyytynyt ja pintaan tullut kaunis väri.
- Ripottele uunista tulleiden leivosten pintaan kanelijauhetta ja tarjoile leivokset vasta sitten,kun ne ovat jäähtyneet huoneenlämpöisiksi.
Vinkki: Kreemitäyte säilyy 3 päivää jääkaapissa esimerkiksi kertakäyttöisessä pursotuspussissa.