
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pullataikina:
2,5 dl dl | maitoa maito | ||
25 g g | hiivaa hiiva | ||
1 dl dl | sokeria sokeri | ||
0,5 rkl rkl | kardemummaa kardemumma | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
8 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
100 g g | voita
voi (tai margariinia, sulatettuna) | ||
1 | kananmunaa
kananmuna (voiteluun, tai vaihtoehtoisesti kaurajuomaa) | ||
raesokeria
raesokeri (pinnalle) |
Idea 1 - maapähkinävoipullat:
maapähkinävoita maapähkinävoi | |||
kermavaahtoa kermavaahto | |||
vaahtokarkkeja vaahtokarkki | |||
suklaakastiketta suklaakastike |
Idea 2 - banoffee-pullat:
banaania banaani | |||
kermavaahtoa kermavaahto | |||
kinuskikastiketta kinuskikastike |
Idea 3 - lakupullat:
mansikoita mansikka | |||
jäätelöä jäätelö |
Lakritsalevite lakupulliin:
60 g g | lakritsia lakritsi | ||
2 dl dl | vettä vesi | ||
1 dl dl | siirappia siirappi |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslista3 x laskiaispulla uudella tavalla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Pullataikina
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva sen joukkoon ja sekoita, jotta hiiva liukenee. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
- Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Kun lähes kaikki jauho on käytetty, lisää taikinan joukkoon sulatettu rasva. Lisää vielä sen verran jauhoja, että saat aikaan tasaisen ja pehmoisen taikinan, joka ei tartu käsiin.
- Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikina pöydällä. Muotoile taikinasta noin 15 pyöreää pullaa leivinpaperille uunipellille. Anna kohota vielä noin 20 minuutin ajan. Laita sillä aikaa uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Voitele pullat ja koristele raesokerilla. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähyä.
Maapähkinävoipullat
- Halkaise pullat ja levitä pohjalle maapähkinävoita.
- Pursota maapähkinävoin päälle kermavaahtoa, asettele päälle muutama vaahtokarkki ja viimeistele suklaakastikkeella. Sulje kansi ja tarjoile heti.
Banoffee-pullat
- Halkaise pullat. Levitä pohjalle banaanisiivuja ja pursota päälle kermavaahtoa.
- Viimeistele suolakaramellikastikkeella ja paina kansi päälle. Tarjoile heti.
Lakupullat
- Valmista lakritsilevite. Pilko lakupalat pienemmiksi paloiksi ja laita ne kattilaan veden ja siirapin kanssa. Kuumenna seosta, kunnes lakupalat ovat sulaneet. Anna jäähtyä.
- Halkaise pullat ja täytä ne lakritsilevitteellä, mansikkasiivuilla ja jäätelökiekolla. Sulje kansi ja tarjoile heti.
Vinkki! Valitse jäätelöksi pahvisessa puolen litran pikarissa oleva. Siitä saa leikattua pullaan sopivia kiekkoja, kun asetat jäätelöpurkin leikkuulaudalle ja käytät terävää veistä. Poista pahvirengas jäätelökiekon ympäriltä ja käytä heti.