Helppous yllättää
3 x laskiaispulla uudella tavalla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pullataikina:

2,5 dl dl maitoa maito
25 g g hiivaa hiiva
1 dl dl sokeria sokeri
0,5 rkl rkl kardemummaa kardemumma
0,5 tl tl suolaa suola
8 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
100 g g voita voi
(tai margariinia, sulatettuna)
1 kananmunaa kananmuna
(voiteluun, tai vaihtoehtoisesti kaurajuomaa)
raesokeria raesokeri
(pinnalle)

Idea 1 - maapähkinävoipullat:

maapähkinävoita maapähkinävoi
kermavaahtoa kermavaahto
vaahtokarkkeja vaahtokarkki
suklaakastiketta suklaakastike

Idea 2 - banoffee-pullat:

banaania banaani
kermavaahtoa kermavaahto
kinuskikastiketta kinuskikastike

Idea 3 - lakupullat:

mansikoita mansikka
jäätelöä jäätelö

Lakritsalevite lakupulliin:

60 g g lakritsia lakritsi
2 dl dl vettä vesi
1 dl dl siirappia siirappi

3 x laskiaispulla uudella tavalla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(9)

Valmistus

Pullataikina

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva sen joukkoon ja sekoita, jotta hiiva liukenee. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Kun lähes kaikki jauho on käytetty, lisää taikinan joukkoon sulatettu rasva. Lisää vielä sen verran jauhoja, että saat aikaan tasaisen ja pehmoisen taikinan, joka ei tartu käsiin.
  3. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.
  4. Vaivaa taikina pöydällä. Muotoile taikinasta noin 15 pyöreää pullaa leivinpaperille uunipellille. Anna kohota vielä noin 20 minuutin ajan. Laita sillä aikaa uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Voitele pullat ja koristele raesokerilla. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähyä.

Maapähkinävoipullat

  1. Halkaise pullat ja levitä pohjalle maapähkinävoita.
  2. Pursota maapähkinävoin päälle kermavaahtoa, asettele päälle muutama vaahtokarkki ja viimeistele suklaakastikkeella. Sulje kansi ja tarjoile heti.

Banoffee-pullat

  1. Halkaise pullat. Levitä pohjalle banaanisiivuja ja pursota päälle kermavaahtoa.
  2. Viimeistele suolakaramellikastikkeella ja paina kansi päälle. Tarjoile heti.

Lakupullat

  1. Valmista lakritsilevite. Pilko lakupalat pienemmiksi paloiksi ja laita ne kattilaan veden ja siirapin kanssa. Kuumenna seosta, kunnes lakupalat ovat sulaneet. Anna jäähtyä.
  2. Halkaise pullat ja täytä ne lakritsilevitteellä, mansikkasiivuilla ja jäätelökiekolla. Sulje kansi ja tarjoile heti.

Vinkki! Valitse jäätelöksi pahvisessa puolen litran pikarissa oleva. Siitä saa leikattua pullaan sopivia kiekkoja, kun asetat jäätelöpurkin leikkuulaudalle ja käytät terävää veistä. Poista pahvirengas jäätelökiekon ympäriltä ja käytä heti.